Ljubitelji kažu: “Hoćemo Kontru!”

Na socijalnoj mreži Facebook osnovana je javna grupa KONTRA HC REUNION! koja za cilj ima okupiti ljubitelje sarajevskog hardcore benda Kontra. U opisu grupe piše:

Dragi ljudi, ovdje se okupljamo da bi u idućih koliko god treba dana, mjeseci itd, pokazali svoj respect i dugogodišnju ljubav prema ekipi benda KONTRA HC! Molim sve pozvane u grupu da iskažu svoje želje, uspomene i komentare u sklopu postova u grupi, naravno samo pozitiva, mojne stresa! Pozovite i svoje prijatelje i poznanike koji su fanovi da se učlane, te da zajedno pokažemo bendu koliko smo ih poželjeli, da bi se aktivirali, prihvatili instrumenata i organizovali nam još jedan u nizu odličnih koncerata i ludila koje samo oni mogu!

KONTRA HC REUNION, idemo lagano!

Grupa u trenutku pisanja ovog članka okuplja 126 članova. Ideje o eventualnom ponovnom koncertnom okupljanju su pozitivno primljene, a jedan od članova predložio je čak i koncert tri Kontre, dešavanje na kojem bi svirali sarajevski rapper Kontra, HC grupa Kontra i drum’n’bass kolektiv Kontra.

Kontra je osnovana početkom 2001. godine i jedini su istinski predstavnik stare škole hardcore punk zvuka, sa naglaskom na NYHC razred. 2010. godine proslavili su deset godina postojanja, a posljednji koncert održali su sa Madballom 2011. godine. Kontra se tehnički nikad nije ni razišla, ali su posljednjih godina rijetko aktivni. Vrijedi napomenuti da dva člana Kontre, bubnjar Zlatko Moldovan i gitarista Slaven Kopčić, sviraju i u sarajevskom metal bendu Flatline.

Kontra je još 2010. godine snimila svoj debitantski album koji iz razloga poznatih bendu još uvijek nije ugledao svjetlo dana.