Pryapisme – Hyperblast Super Collider

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Pryapisme je bend koji ne zna napisati biografiju of 2010. godine.

U redu, to je jedan od načina da privučeš pažnju recenzenta. Neki od ostalih načina koje je Pryapisme ispunio po protokolu su lucidan omot u stilu 8-bitnih igara, kao i imena pjesama u dva, pa čak i tri reda.

CD iz omota, CD u player…

OK, neki ovo zovu avangarda, ja ovo zovem ludilo. Zamislite bend koji toliko ne poštuje granice i toliko umobolno zadire u tu anarhiju da imate osjećaj da se i oni pogube u jednom trenutku. Da, to je Pryapisme. “Hyperblast Super Collider” zvuči baš kako mu se doima i naslov; u pitanju je sumanuto, frenetično eksperimentisanje, ali ne u stilu metal bendova kakav je Meshuggah, već mješavina metala, punka, osmobitne muzike, jazza, grinda i svih onih žanrova koje sam čuo, ali im ne znam ime. Jednom rječju, ovo je audio epilepsija, album koji ćete poslušati jednom, a onda stati, ugasiti svu muziku i sjediti i razmišljati šta ste čuli.

A onda ćete ponovo upaliti i nastaviti slušati. Ispočetka. I opet i opet. Zaista, neuobičajeno, vanserijsko izdanje koje ćete ili voljeti svim srcem ili mrziti iz dna duše, Pryapisme je snimio eksperiment koji iz slušanja u slušanje iznenađuje idejama i skrivenim muzičkim dionicama.

LU-DI-LO.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Pryapisme
Ime izdanja: Hyperblast Super Collider
Izdavač: Apathia Records
Godina izdanja: 2013
Website benda: http://pryapisme.bandcamp.com/

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Prethodni članakIn The Guise of Men – Ink
Naredni članakGrimlord – V Column

SLIČNI ČLANCI