Grimlord – V Column

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Ako malo prokopate ISK arhivu, bez problema ćete pronaći recenziju Grimlordovog drugog albuma “Dolce Vita Sath-anas”. Iskreno rečeno, malo sam pogubio ovaj album iz sjećanja, no zato i postoje recenzije da me podsjete. Zbog nedavnog tumbanja kolekcije iz jedne sobe u drugu, trenutno nisam u mogućnosti iskopati album koji mi se, sudeći po recenziji, svidio tada kada sam ga pisao. No s druge strane, i to je dobro jer ću recenziranju “V Columna” pristupiti puno opuštenije.

Grimlord je poljski bend aktivan od 1993. godine. Sviraju heavy metal sa dosta progresivnih dionica, a na albumu “V Column” progresivnost, tj. kompliciranje (progresivno je pomjeranje granica, ne masturbacija po instrumentu) je preuzela primat.

Odmah ću direktno da niko od nas ne gubi vrijeme: nešto nije u redu sa ovim albumom. Ne znam da li je u pitanju sterilna, loša produkcija koja je oduzela dušu podosta zanimljivim riffovima ili je jednostavno ovaj album loše koncipiran i smrljan, ali činjenica je da nakon tri ili četiri slušanja meni pjesme ne ostaju u glavi. Ostane tu i tamo pokoji riff, ali ne i cijela pjesma. A kamoli da želim da poslušam neku pjesmu ili album opet.

Šteta, ovaj konceptualni album o Drugom svjetskom ratu mogao je biti vrijedan slušanja iznova i iznova, ali previše elemenata se sastavilo na jednom izdanju da bi ono bilo zanimljivo duže od jednog preslušavanja.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Grimlord
Ime izdanja: V Column
Izdavač: Legacy Records
Godina izdanja: 2012
Website benda: http://www.grimlord.eu

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content