In The Guise of Men – Ink

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Francuski In The Guise of Men mi je bio apsolutna nepoznanica sve dok mi na vrata nije pozvonio poštar sa primjerkom njihovog posljednjeg EP izdanja “Ink”. “Ink” mi je odmah privukao pažnju zahvaljujući zanimljivom kartonskom pakiranju i neobičnim dimenzijama.

Na “Inku” se nalazi šest pjesama koje se od prve do posljednje mogu okarakterisati kao moderni metal, math metal, djent ili kako već zovu danas klinci žanr koji Meshuggah svira. U pitanju je mnogo poliritmike, ravnjaka i 4/4 ritma nema ni za lijeka, sve gitarske dionice su štopane i neke fluidnosti nema. Ja sam prošao kroz cijelo izdanje da bih se na kraju osjećao veoma, veoma nervozno jer je i pticama na grani jasno da ja zaista ne shvatam čemu tolika popularnost benda kakav je Meshuggah, a svoje znanje o bendu sam položio gledavši ih dvaput uživo (prvi put sam izdržao dvadeset minuta, drugi put sam ušao u šator u kojem su svirali i izašao nakon deset sekundi ne želivši da mi onanisanje pokvari čar odgledanog koncerta Motorheada) i poslušavši njihove pjesme koje su ljudi zahtjevali da se puštaju u ISK Radio Showu.

Neko ko je bolje upućen sa cjelokupnom pričom moći će vam dati precizniju sliku “Inka” i stvaralaštva benda In The Guise of Men, ja mogu samo reći: previše eksperimentisanja, premalo ritma (ili barem onog što ja smatram ritmom), odlične vokalne dionice i sjajan dizajn izdanja. Mislim da onima kojima ovakve stvari nisu srcu drage je već sve jasno.

Da kažem išta više ili manje, lagao bih.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: In The Guise of Men
Ime izdanja: Ink
Izdavač: Samoizdanje
Godina izdanja: 2013
Website benda: http://www.intheguiseofmen.com/

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content