Nakon “pritiska” ISK: Essence of Black objavili album

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

essence of black

“Sarajevski doom metal bend Essence of Black je petočlani sastav osnovan u Sarajevu na ljeto 2012. godine. Za sebe kažu da kombiniraju moderni i tradicionalni doom metal, a kao uzore navode bendove kao što su Woods of Ypres, My Dying Bride, Black Sabbath, Novembers Doom i mnoge druge. Objavili su i prvi singl, pjesmu “Black Rhapsody” koja će se naći na albumu “Devouring Innocent Souls”.”

Ovo je prvi dio vijesti objavljene na ISK 16. aprila 2014. godine. Nakon tog singla, Essence of Black je objavio još tri, od čega posljednji, “Into Oblivion”, u augustu 2017. godine.

I otad – ništa. Album “Devouring Innocent Souls” nalazio se pohranjen na hard disku benda sve do jučer.

Na desetu godišnjicu, link vijesti o prvom singlu podijelili smo sa našim čitateljima na Facebook stranici uz opasku da nam je Essence of Black “dužan album”. Gitarista benda Alen Vejzagić je bio jedan od onih koji su ostavili komentar, rekavši da je album snimljen, ali da nije objavljen čitav “iz nekog jebenog razloga”, te je rekao da će biti objavljen uz blagoslov ostalih članova benda.

Blagoslov je očigledno došao jer od jučer na servisu Bandcamp možete kupiti ili skinuti potpuno besplatno “Devouring Innocent Souls” grupe Essence of Black. Produkciju albuma potpisuje Šahsudin Omanović Loli, a Essence of Black navodi da je “Devouring Innocent Souls” konceptualiziran oko ideje viđenja rata kroz oči djeteta, strah, gubitak i sumnje.

Uživajte u slušanju, a mi idemo dalje da tražimo nad kim možemo vršiti “medijski pritisak”, kako bi dobili neke nove, neobjavljene dragulje.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content