Futurophobia i Misery Crown prva dva imena februarskog Metal Festa

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

metal fest johnny

Nakon četiri godine pomjeranja, dvodnevni Metal Fest napokon će se održati 24. i 25. februara 2023. godine, u organizaciji ekipe koja vodi sedmično druženje Metal Night u sarajevskom Pro Rock Clubu Johnny.

Organizatori su najavili osam nastupa po cijeni karte od 15 KM. Nije navedeno da li se 15 KM odnosi na jednodnevni ili festivalski ulaz.

Prva dva imena februarskog Metal Festa su bosanskohercegovački metal bendovi Futurephobia i Misery Crown.

Na osnovu dostupnih podataka, teško je zaključiti da li je Futurephobia bend iz Banjaluke, Prijedora ili Sanskog Mosta, ili možda postavu čini ekipa iz sva tri grada. Na svojoj Bandcamp stranici nude dva singla i EP “Last Rites” objavljen 2020. godine. Za sebe kažu da sviraju kombinaciju thrasha i deatha u maniru pionira žanrova poput Sepulture, Kreatora i Deatha.

Misery Crown je iskusan predstavnik nepostojeće bh. sludge/stoner scene. U decembru 2022. godine Misery Crown je zasvirao opet u Sarajevu, gradu u kojem su započeli svoj rad. Tim činom su prizvali novog saradnika ISK Vedada Kobiljaka, koji je poželio da ih što prije čuje opet. Čini se da će mu se želja ostvariti jako brzo.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content