Južnjačka tuga bosanskog sjevera: Misery Crown se vratio u Sarajevo!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Misery Crown
Misery Crown na bini sarajevskog AG-a (Foto: Misery Crown FB)

Povratničku svirku Misery Crowna otvorila je sarajevska grupa Monstrous Moonshine koja je publiku zagrijala uz obrade hitova poput Helmetovog “Unsunga”, Misfitsa/Metallice i “Last Caress”, te “Midlife Crisis” grupe Faith No More. Vrijedi napomenuti da smo imali priliku čuti i frišak autorski materijal koji je još u procesu snimanja. Počašćeni smo prvom autorskom pjesmom “Uplifting” koja zvuči kao kombinacija punka, rocka i nu metala – jako dobro.

Misery Crown se vratio u Sarajevo nakon sedam godina odsustva i u ispunjenom AG-u napravio takav show da slobodno mogu reći da je ovo bila jedna od najboljih svirki kojoj sam svjedočio u posljednje vrijeme.

Bišćani-južnjaci su repertoar otvorili sa pjesmom “K.R.A.J.I.N.A.” koja govori o našim prelijepim krajolicima i povratku kući, ma gdje god mi otišli u bijeli svijet. Nedugo zatim na red je došla “And the Kingdom Will Rise Again”. The only, the holy, the beauty… Una, refren je pjesme o našoj najbistrijoj rijeci, pjesmi koja je objavljena uz lyric video.

Na pjesmi “Within the Walls” u AG-u je pokrenuta prva šutka, a masni rifovi su spržili prvi red publike. Nakon još nekoliko svojih hitova, numera “Among the Brave”, “Queen of Sorrow” i “Lesser Man”, naši majstori sludge metala svirku završavaju sa “Crown Of Misery” koja je uz debitantski album “When North Meets South” ove godine proslavila deseti rođendan.

Na kraju je publika suočena sa izazovom – tražio se hrabri dobrovoljac da sa Misery Crownom otpjeva “Bury Me In Smoke” grupe Down. Publika je bila sramežljiva, ali u spas dolazi Groha, frontmen Monstrous Moonshinea, te su u toj kombinaciji završili svirku na najbolji mogući način.

Sada strpljivo čekamo april, kada je najavljena nova svirka Misery Crowna, a dotad nosimo našu krunu mizerije!

Pročitaj i ovo:  Tama nad Sarajevom: Arjen premijerno u rodnom gradu!

KO: Misery Crown, Monstrous Moonshine | KAD: 10.12.2022. | GDJE: Klub AG, Sarajevo

Vedad Kobiljak
Vedad Kobiljakhttps://www.izvansvakekontrole.com
Čovjek od pisane riječi, Vedad je gejmer, predavač i nastavnik sa istančanim sluhom za metal, rock i epsku fantastiku.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content