A Life Once Lost – Iron Gag

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Slušajući album koji sam preslušao prvi i zadnji put prije nekih godinu dana, bio sam poprilično siguran da ću opet imati isto mišljenje o ovom kao i o svakom drugom njihovom izdanju – bezveze.

A Life Once Lost kao takav više ne postoji (promijenili su ime). Ipak, ovaj album nakon nekoliko preslušavanja uopšte se ne čini lošim, čak štaviše, ušao mi je u uho do te mjere da sam i starijim uracima ovog benda dao drugu priliku – nisam se pokajao.

Radi se o metalcoreu sa jako mnogo Pantera i Down utjecaja, pogotovo u gitarskim dionicama  pomiješanih sa sjajnim vokalnim sposobnostima Boba Meadowa (glas mu na trenutke neodoljivo podsjeća na Randyja Blythea iz Lamb of Goda, koji je i radio vokalnu produkciju na ovom albumu).

Album otvara adrenalinska bomba ”Firewater Joyride”, meni jedna od najboljih pjesama sa albuma. Tri minute beskompromisne i agresivne „krljačine“ sa mnogo groovea, koji je u muzici ovoga benda veoma bitna karakteristika. Izuzetan utisak je na mene ostavila i ”The Wanderer”, treća pjesma sa snažnom porukom koja se provlači kroz refren i ostaje u uhu. Veoma silovito! ”Meth Mouth” je počela poprilično dobro, slično poput prve, ali se nažalost osjećaj izgubio do kraja pjesme kada je sve zvučalo ”zbrzano” i suhoparno. Šteta.

Ostatak albuma otprilike prolazi brzo, pjesme ostaju u uhu, kao npr. ”Masks”, ”Pidgeonholed” i ”Silence” koje zvuče izuzetno dobro nakon nekoliko preslušavanja te meni najbolja – ”Ill Will” koja je zvukom svojevrsni hommage Lamb Of Godu i Panteri.

Sve u svemu nudi dozu originalnosti, ali ipak ništa revolucionarno. A Life Once Lost raspolažu sa dobrim Pantera grooveom i finim „southern“ primjesama u metalcore miksu i njihovom ličnom ruhu. Snažno, beskompromisno i NE za fanove bendova čije pjesme na prvo slušanje automatski ulaze u uho. Moja preporuka!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: A Life Once Lost
Ime izdanja: Iron Gag
Izdavač: Ferret Music
Godina izdanja: 2007
Website benda: http://www.alifeoncelost.com

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content