The Janitor

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Vjerovali ili ne, hiljadu puta sam se pitao kad se probudim na radiju mamuran od pijančenja za vrijeme vođenja emisije i vidim čistačicu kako sa gnusnim licem prilazi i kupi otpatke oko mene – da li ikad higijeničarke pomisle kako bi najbolje bilo da nestanemo jer smo neuredni i non-stop pijani? I onda sam pogledao film i zahvalio ne znam kome sve štoimam koliko-toliko normalne čistačice na Radiju 202.

The Janitor je horror-gore-komedija o Lionelu, čistaču u firmi u kojoj se svakodnevno susreće sa nepoštovanjem i ponižavanjem od radnika. Poslije radnog vremena Lionel ne napušta zgradu, nego se vraća ”kući”, u malu ostavu koju dijeli sa Growbom, starijim čistačem u firmi. Lionel ne prihvata zajebanciju na njegov račun tako dobro – zato broj mrtvih u i okolo zgrade raste iz minute u minutu, i to na najzabavniji mogući način.

Film ”The Janitor” je jedan od najzabavnijih nezavisnih, uslovno rečeno novijih filmova koje sam pogledao. Gore je savršen, old school, lažna krv i lažne iznutrice, loša gluma (ali je Andy Signore uloga Lionela POKIDAO, GENIJALAC!!!), puno psovki i poigravanja sa stereotipima – scena u kojoj Lionel otkine ruku liku koji ga podjebaje i onda ga u sceni koja traje beskonačno (ustvari, samo minutu, ali je opet upečatljiva) udara i isprebija tom istom otkinutom rukom je nevjerovatna. Zamislite još i rezanje glave kurvi koja puši u autu i dobijete šta – genijalnost od filma.

Totalni old school gorefest u Trominom stilu (pojavljuje se i Lloyd Kaufman u cameo ulozi) je nešto što preporučujem svim ljubiteljima…Toxic Avengera. Jeste, ovo je Toxic Avenger nove generacije sa anti-herojem koji će vas naprosto oduševiti. Zato, pospremite sobe, inače…LIONEL DOLAZI PO VAS!!!

COVER ART:

Pročitaj i ovo:  Dahmer: Prosta glorifikacija zla

INFO:

Zemlja porijekla: Amerika
Godina: 2003
Režiser: TJ Nordaker, Andy Signore
Uloge: Andy Signore, Bruce Cronander, Crystal LeBard…

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Prethodni članak
Naredni članak

SLIČNI ČLANCI

Translate »