Press Saopštenje: ISK Radio Show odsad na Radiju Sarajevo!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Poštovani prijatelji,

nakon očajne situacije u kojoj se našla ekipa emisije ”Izvan Svake Kontrole” nakon ubijanja Radija 202 od strane bh vlade (jedne od mnogih) i apsolutno nesposobnog i nezainteresiranog menadžmenta RTVFBiH, nakon ubijanja radijske stanice koja je bila dom ne samo za našu emisiju, već i petnaestak drugih, fantastičnih radijskih projekata, napokon je zasjalo sunce i ISK može odahnuti jer nastavlja svoj put u eteru.

Naš novi dom je sarajevska radijska stanica Radio Sarajevo. Mnoge Sarajlije su najvjerovatnije upućene u postojanje ove radijske stanice i vjerujem da bi mnogi rekli da je nastavak emitovanja “Izvan Svake Kontrole” na Radiju Sarajevo sasvim logičan izbor. Ja bih dodao, više nego logičan. Još za vrijeme borbe za opstanak Radija 202, kolege (sad i kolege u pravom smislu riječi!) novinari sa Radija Sarajevo davali su nesebičnu podršku uposlenicima sarajevske dvjetodvojke konstantno prateći razvoj situacije na način na koji nijedan medij nije obratio pažnju – oni su zaista bili uz nas od početka tog užasa pa do samog neminovnog i tragičnog kraja. Pored tog silnog truda kojeg je ekipa Radija Sarajevo uložila, ja lično poznajem i sarađujem dugi niz godina sa 90% uposlenika Radija Sarajevo na promociji scene i subkulture u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, tako da sam se snašao kao riba u vodi. Vrijedi li napomenuti da dijelimo miksetu sa The Aebyssom, gigantima heavy metal novinarstva u Bosni i Hercegovini zbog kojih postojimo i mi?

Sve vrijeme emitovanja u online formi na Nightbus Radiju, razmatrao sam mnoge opcije i želja da se vratimo na FM valove u meni nije jenjavala. Mi smo rođeni da radimo uživo na radijskim valovima i tako je i moralo biti, streaming je bio samo privremeno rješenje što sam napominjao u više navrata svima koji su se interesovali za sudbinu ISK.

Uz pomoć poštovanih kolega sa Radija Sarajevo kojima se ovom prilikom ne samo da zahvaljujem, već i klanjam do poda, Dine Ćatovića (glavni krivac!), Emira Saračevića i Mirze Sadovića, ISK je uz malo truda, jedan promo snimak i CV urednika, tj. mene uspjela da dobije svoje (zasluženo?) mjesto u programskoj shemi Radija Sarajevo.

Naš novi termin emitovanja je četvrtak od dvadeset i dva sata. ISK na Radiju Sarajevo će odsad trajati dva sata. Znam, mnogima (i meni lično!) će veoma nedostajati onaj petak i osam sati rock’n’rolla do subotnjeg ranog jutra, no Radio 202 je bio malo drugačije koncipiran, poprilično anarhistički uređen, u jednu ruku bila je to utopija sa svim svojim dobrim i lošim stranama, te vjerujem da će ovaj novi sistem i nova radijska stanica dati potrebnu dozu ozbiljnosti ovoj emisiji, te da ćemo postati puno bolji nego prije, ali ipak ostati izvan svake kontrole. Na kraju krajeva, kada zaslužimo, tražit ćemo produženje koji sat više…no, o tom-potom, ne treba gristi više nego što se može progutati.

Pročitaj i ovo:  Osamnaest godina Izvan Svake Kontrole: Zauvijek glasni

Zadnjih par dana provodim vrijeme u prostorijama Radija Sarajevo i mogu priznati da radijska ekipa mentalitetom veoma podsjeća na ekipu 202-jke, jednostavno svi smo mi iz iste pozadine, male sarajevske alternativne scene. Ne želim previše porediti novo i staro jer me za staro veže previše emocija, a za novo uzbuđenje, želja i volja, ali želim reći da se zaista radujem budućim satima, danima, mjesecima i godinama provedenima na Radiju Sarajevo – osjećam da ćemo zajedno uraditi puno toga, osjećam da možemo sve.

Ovom prilikom želim da se zahvalim i gospodinu Nedimu Seferoviću – Guši, šefu Nightbus Radija koji je pružio nesebičnu pomoć i termin za emitiranje emisije kad je bio najpotrebniji, te kolegama sa Radija 202 koji su mi pružali podršku i čuvali nam leđa, te svim slušateljima, čitateljima i prijateljima koji su bili i koji su još uvijek uz nas! Hvala do neba!

Povratak ISK na radijsku frekvenciju, na pravi pravcati radio je pobjeda nad onima koji nisu samo ugasili jednu radijsku stanicu, već i željeli zatrti svaki trag normalnog što rade svakodnevno ne samo mediji, već i političari, profesori i ostali sličnog kova u Bosni i Hercegovini. Ovo je pobjeda za Radio 202 i za rock’n’roll. Naša i vaša pobjeda. Hvala vam na podršci i nadam se da će i druge emisije Radija 202 pronaći svoj FM dom uskoro!

Ne odustajte, samo borba!

Sharan
26.8.2010.

ISK SLUŠAJTE ČETVRTKOM OD 22.00 NA RADIJU SARAJEVO
90,2 FM
Live streaming: http://www.radiosarajevo.ba


Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Prethodni članakHS#13: Šest Komada
Naredni članakPry – From Morph

SLIČNI ČLANCI