HS#13: Šest Komada

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

ISK je danas, trinaestog avgusta 2010. godine napunila šest godina postojanja.

Dijete u šestoj godini kreće u prvi razred osnovne škole, već je izgrađeno u jednu ruku, razmišlja o svijetu na svoj specifičan način. ISK je moje dijete, moja najveća ljubav, suština mog postojanja. Emisija koja mi je spasila život i dušu hiljade puta.

Oni koji nisu probali ono što sam ja probao ne mogu ni znati koliko je zapravo golema ljubav prema ovome svemu. ISK me odvela kroz cijelu Evropu, postali smo poznati i cijenjeni kao medijski partneri na svih pet kontinenata, ISK je moja snaga, moja vizija i moja meditacija. Nikad neće postojati ljepša stvar od prazne režije, slušalica na ušima i mogućnosti da se preko mikrofona obratiš hiljadama slušatelja koji čekaju da čuju, žele da čuju, slušaju.

Ova godišnjica, koliko god bila predivna i pokazala mi još jednom da sam stvorio nešto predivno, sa sobom donosi i gorak okus. Ovo je prva godišnjica koju nećemo proslaviti u prostorijama Radija 202, prva godišnjica bez one predivne, ohrndane režije, bez onog džinovskog Sennheisera, bez onog rasklimanog stola na kojem su stajale pive, bez onog kauča na kojem se i sjedilo i ležalo i spavalo, čak i vodilo ljubav. Bez montaže broj jedan u kojoj su se u ranim jutarnjim satima gledali filmovi, snimala muzika ili šta je već taj dan/tu noć bilo na rasporedu. Bez one informativne redakcije u čijoj se prostoriji igrao stolni tenis, na čijem se prozoru dvoguza hladila zimi…

A to boli.

Radio 202 je nažalost mrtav, ali ISK ide dalje. Mora ići dalje jer je to jedan od načina da sačuvamo Radio 202 od zaborava, stanicu koja je mene odgojila u istu ruku i istom jačinom kao i moja rođena majka.

Hvala vam svima na predivnih šest godina, hvala vam svima na podršci koju ste nam pružali, hvala svim divnim ljudima koji su sa mnom provodili sate za mikrofonom i koji su pisali za webzine. Nikad vam se neću moći odužiti. Ovo je i vaš rođendan i neka vam je sretan!

SLUŠAJTE SPECIJALNO ROĐENDANSKO IZDANJE EMISIJE ”IZVAN SVAKE KONTROLE” DANAS (13.8.2010.) U 23.30 NA NIGHT BUS RADIJU.

STREAMING LINK: http://s3.myradiostream.com/19796.htm

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content