Pry – From Morph

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Pry je novosadski bend osnovan od strane bubnjara Zoltana i gitariste Arpada nakon što je dvojac napustio svoj prijašnji bend “Lonesome Night”. Ove godine su izdali svoje drugo izdanje, EP naslovljen “From Morph”, dobacili ga na našu i adresu i…

Malo je reći da sam oduševljen ovim izdanjem. Malo je reći upravo zato što ja nisam fan muzike koju Pry svira. Pokušajte zamisliti najbolje momente bendova Alice in Chains i Tool začinjene sa dodatnom Pry psihodelijom, ali bukvalno – uzmite najbolje od AIC-a i najbolje od Toola. Zvuči privlačno? Tek vam sad slijedi da poslušate bend.

Na izdanju “From Morph” nalazi se pet pjesama, autorskih kompozicija, odlično odsviranih, još bolje produciranih. Ono što mi se sviđa na ovom izdanju je upravo zvuk istog – ne zvuči kao nešto moderno, a članovi Pry-a se iz minute u minutu čitavih dvadeset i osam minuta dokazuju kao prvoklasni muzičari starog kova, oni koji sviraju ono što znaju i šta vole.

Veliki plus ako mene pitate je i zanimljiva vizuelna prezentacija izdanja, tj. omot, kao i cijelo pakovanje, ručni rad koji izgleda fantastično (doduše, malo ga je teško otpakovati, ali snađe se ko želi da se snađe).

Ne preostaje vam ništa drugo nego da potražite “From Morph”. Ako ste ljubitelj digitalnih vremena, najlakše vam je zaputiti se na oficijelni Myspace profil bend i potpuno besplatno skinuti ovaj EP, ali i demo iz 2009. godine. Novi Sad se još jednom prikazuje kao rasadnik prekvalitetnih bendova koji trebaju biti uzori novim klincima kako se zapravo igra ova igra. Apsolutni majstori!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Pry
Ime izdanja: From Morph EP
Izdavač: Samoizdanje
Godina izdanja: 2010
Website benda: http://www.myspace.com/pryserbia

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI