Press saopštenje: ISK RADIO SHOW na NIGHT BUS RADIJU!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Ono čega smo se najviše bojali u finalu se i ostvarilo – Radio 202, sarajevski radio koji je 1.7.2010. godine trebao napuniti četrdeset godina postojanja ubijen je od strane političara i nezainteresirane uprave RTVFBIH 29.4.2010. godine u 20.03. Program su odjavili voditelji i urednici emisija ”Garaža”, ”Srednji Prst” i ”Izvan Svake Kontrole”, Zlatko Duraković – Zlijay, Mirza Šišić – Tread i ja, Arnel Šarić – Sharan.

Gašenjem Radija 202 izgubili smo ne samo radno mjesto odakle smo emitovali naše emisije, već i dom, mjesto gdje smo se mogli bez problema kreativno izraziti i potaknuti ljude, naše slušateljstvo na razmišljanje.

Više od petnaest autorskih emisija raznih usmjerenja i žanrova ostalo je bez frekvencije na kojoj bi se mogli emitovati. RTVFBIH nam je ponudio mizerna dva sata dnevno kako bi zgurali program od dvadeset i četiri sata u taj termin, što je sasvim nemoguće.

Kako god, sudbina ISK nije neizvjesna. ISK će se ODSAD i ZASAD emitovati na NIGHT BUS RADIJU, online radijskoj stanici čiji program možete slušati jedino putem internet streaminga na adresi http://www.nightbus.co.nr

Termin emitovanja ostaje isti – svaki petak od 22.00 pa sve do subotnjeg jutra, tj. do 06.00.

Velika zahvala ide uredništvu Night Bu s Radija koji su pristali na ovu pogodbu i tako spasili kontinuitet ISK emitovanja – od avgusta 2004. konstantno u programu!

Ekipa emisije ISK teži povratku na FM talase, zato ćemo i dalje tražiti mogućnost da emisiju udomimo na nekoj od lokalnih radijskih stanica.

Postoji mogućnost iako ja lično ne vjerujem u istu, da se ISK krene emitovati na Radiju Federacije Bosne i Hercegovine. Predstavnicima ove medijske kuće danas su predati zahtjevi koji se moraju ispuniti u potpunosti ukoliko RF želi emitovanje jedne ovakve emisije u svom programu. Ako dođe do ispunjenja zahtjeva, većina emisija noćnog programa Radija 202 mogla bi se naći na frekvencijama Radija Federacije, iako ponavljam, apsolutno sumnjam u ispunjenje naših uvjeta.

Pročitaj i ovo:  Najbolja izdanja 2022. godine (Minel Abaz)

Kada i ako dođe do pronalaska novog FM doma za emisiju “Izvan Svake Kontrole”, bit ćete obaviješteni.

Pošto više nismo situirani u Sivom Domu, nova adresa za slanje vaših snimaka je moja kućna adresa:

Arnel Saric (za emisiju ISK)
Sulejmana Filipovica 10
71000 Sarajevo
Bosnia and Herzegovina

Sve što je dosad poslano na staru adresu Radija 202 najvjerovatnije će stići u moje ruke ako već nije stiglo, ali molimo Vas da odsad koristite ovu adresu za slanje pošiljki i da obavezno zbog ekstremno visokih cijena poštarina naznačite na omotu CD-a da se radi o promo materijalu koji nije za prodaju ili poklonu, zavisno od toga koju opciju možete odabrati.

Hvala svima koji su nam pružili podršku u ovim teškim trenucima.

RADIO 202, počivao u buci!

ISK RADIO SHOW
SVAKOG PETKA od 22.00
NIGHT BUS RADIO
STREAMING: www.nightbus.co.nr

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Prethodni članak
Naredni članak

SLIČNI ČLANCI

Translate »