Brzi pregled: Iron Maiden, Danko Jones, Flotsam & Jetsam…

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

THE BRONX – BRONX VI

Ako ste mislili da su Teenage Bootlerocket i njihovi omoti problematični za prepoznavanje i razlikovanje albuma benda, pokušajte se sjetiti koji vam je prvi album The Bronxa koji ste slušali. Pankeri iz LA-a su prva četiri albuma nazvali The Bronx, peti nosi naziv V, a šesti je ipak drugačiji od ostalih (nisam sarkastičan) i zove se Bronx VI.

U skoro dvadeset godina karijere formula je minuciozno nadograđivana, bez da dođe do otcjepljenja starih ljubitelja, ali da se istovremeno privuku i nove horde. Rezultat je Bronx VI, haotično dobar i melodičan punk rock sa daškom rock’n’rolla koji će vas natjerati da  vrištite, skačete i pjevate.

Ima tu elemenata koji su Rancid, Turnstile i Black Flag učinili onim što jesu, a derneku se možete pridružiti i ako ste ljubitelj Grohlovih Fightersa čiji zvuk je zabilježen na nekoliko mjesta na albumu, a u trenutku pisanja ove rečenice odjekuje refrenom za pjesmu Peace Pipe. Jedan od najboljih, najkonkretnijih, produkcijski najzaokruženijih albuma godine.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI