Brzi pregled: Iron Maiden, Danko Jones, Flotsam & Jetsam…

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

FLOTSAM & JETSAM – BLOOD IN THE WATER

Tri godine je Jason Newsted proveo u bendu Flotsam & Jetsam, ali je nažalost njegovo ime i danas jedna od top tema vezanih za thrash metal kvintet iz Arizone (evo kako počinjem priču o albumu). Iskreno se nadam da će se tome stati u kraj nakon još jednog odličnog albuma Flotsama.

Blood In The Water je skoro sat vremena dugo thrash metal čedo koje maestralno titra na žici između stare i nove škole thrasha, bez obaziranja benda da se pretjerano svidi bilo kojem taboru, što je komoditet koji sebi mogu priuštiti oni koji su dovoljno dugo na sceni i znaju šta rade.

Produkcija albuma uveliko podsjeća na izdanja Death Angela, a Eric Knutson još jednom osvaja svojim glasom, poetičnošću u frontalnom sudaru sa brutalnošću, zbog koje sam zavolio njihov ne tako omiljeni materijal Cuatro.

Mnogi ovaj album karakterišu kao najbolje izdanje benda od njihovog odličnog prvijenca. Takve riječi su teške i ja ih ne bih izgovorio bez da poznajem diskografiju od prvog do zadnjeg tona, ali da je Blood In The Water fantastičan metal album – jeste.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI