Brutal Assault 2022 – Osamdeset bendova prve najave

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Češki Brutal Assault festival danas je izbacio dio spiska bendova koji će nastupiti na jubilarnom, već dva puta pomjerenom, dvadesetpetom izdanju festivala naredne godine.

Osamdeset imena koje možete naći na posteru ispod predstavljaju samo polovinu izvođača koji će nastupiti od devetog do trinaestog avgusta naredne godine pod zidinama tvrđave Josefov na sjeveru Češke. Organizatori festivala uspjeli su potvrditi većinu bendova originalnog (pa pomjerenog) izdanja, te spisku dodati par noviteta kao što su ABORTED, CANNIBAL CORPSE, PALLBEARER, AT THE GATES, COMEBACK KID, AD NAUSEAM i CONJURER.

Ono što će dodatno obradovati posjetioce festivala je činjenica da će jubilarno, dvadesetpeto izdanje festivala biti produženo na pet dana.

Iz tabora Brutal Assaulta poručuju da će u mjesecima pred nama najaviti i ostalih osamdeset imena koje ćemo imati priliku vidjeti na ljeto u Jaromeru.

Ulaznice možete nabaviti na www.brutalassault.cz/en/tickets

Više informacija o Brutal Assault festivalu možete naći klikom na oficijelni sajt www.brutalassault.cz, te Izvan Svake Kontrole koji je jedini medijski partner festivala za područje Bosne i Hercegovine.

Goran Salković
Goran Salković
Dugogodišnji saradnik ISK, čovjek broj jedan organizacije Sarajevo Metal Fest Promotions.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content