Brain Damage

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Kad sam čuo da se jedan genijalac imena Frank Henenlotter nije zaustavio samo na serijalu Basket Case (uskoro ćete čitati o tome), bilo mi je izuzetno drago, i jedva sam čekao da pogledam ovaj film. Nisam se pokajao.

Priča prati Briana, običnog mladića koji jednu noć zaspe i probudi se u krvi. S druge strane zida njegove sobe, stariji bračni par, vrišti, razbija po kući, da bi na kraju pali na pod, i počeli pjeniti iz usta.

Brian otkriva da je postao domaćin simpatičnog malog crvastog parazita koji se odaziva na ime Elmer. Elmer se smije, pjeva, uživa, i povremeno bocne Briana u vrat, obasipajući mu moždanu masu jakom drogom, od koje naš junak jako brzo postaje ovisan. Sve će uraditi za ”dozu”, a Elmer tu vidi svoju šansu – jer ovaj mali gad je vječno gladan toplih ljudskih mozgova…

Obskura počinje. Ovo je apsolutno nenormalan film, sa ubjedljivo presmiješnim i nasilnim scenama. Meni najdarže ubistvo – cura se spušta da Brianu odradi opasan čin felattia na polnom organu, kada umjesto ku… iz šlica izlijeće Elmer, ulazi curi u usta i sisa joj mozak kroz usta…ako možete tu scenu zamisliti, i ako ste već triput dosad nakon čitanja ove rečenice otišli na salijevanje strave, ne žurite, to je tek početak.

U jednom trenutku u filmu se pojavljuje i Van Hentenryck, glavni glumac filma Basket Case, i to u sceni u podzemnoj željeznici, kada sjedi preko puta nadrogiranog Briana nervozno držeći košaru u rukama.

Iako je film opasan trash, mogu reći da ipak nosi jednu poruku, a ta je da je droga loša stvar, i na jedan satiričan način, možda i bliži omladini i furci tog vremena, pokazuje da su opijati loša stvar po ljudsko zdravlje. Ovaj film je obavezan, nalazite ga kako znate i umijete!

P.S. Ako ste pogledali film i upitali se kakav je plakat na zidu Brianovog stana, jer vam izgleda jako poznato, da, u pravu ste ako ste rekli da je to omot kultnog Slayerovog albuma ”Reign in Blood”!

COVER ART:

INFO:

Zemlja porijekla: Amerika
Godina: 1988
Režiser: Frank Henenlotter
Uloge: Rick Hearst, Gordon Macdonald, Jennifer Lowry, Theo Barnes, Lucille Saint-Peter…
Autor teksta: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Prethodni članakBraindead
Naredni članakDeath Breath – Stinking Up The Night

SLIČNI ČLANCI