Treća hardcore sreća: Madball se vraća u Sarajevo!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

madball2016-plakat

Njujorški hardcore majstori Madball vraćaju se u Bosnu i Hercegovinu po treći put! BHHC Booking nam je potvrdio da u saradnji sa SMF Promotionsom organiziraju treći nastup Madballa u Sarajevu. Dvije najvažnije stavke, vrijeme i mjesto, su poznate: koncert će se održati 15.11.2016. godine u klubu Cinemas (Sloga)!

Kako kažu iz organizacije, informacije o dodatnim bendovima i cijenama karata će biti objavljene uskoro.

Osnovan 1988. godine, Madball je započeo svoje postojanje kao sporedni projekt Agnostic Fronta. Vokal Agnostic Fronta Roger Miret svirao je bas gitaru i puštao tada dvanaestogodišnjem polubratu Freddyiju Cricienu da pjeva glavne vokale. Grupa je u svojim počecima svirala neobjavljene pjesme Agnostic Fronta, a potpisivanjem ugovora sa izdavačkom kućom Roadrunner Records, 1994. i 1996. godine objavili su značajne hardcore albume koji su bili jedna od definicija hardcorea New Yorka devedesetih – “Set It Off” i “Demonstrating My Style”. U dosadašnjoj karijeri izdali su osam studijskih albuma, od kojih je posljednji “Hardcore Lives” objavljen 2014. godine.

U Sarajevu su prvi put nastupili 2011. godine u amfiteatru Doma mladih. Treći sarajevski koncert Madballa podržat će Karlovačko i Jeftina Štampa.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content