“Scream For Me Sarajevo” otvara takmičarski program SFF-a

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Foto: Milomir Kovačević Strašni
Foto: Milomir Kovačević Strašni

Na ovogodišnjem izdanju Sarajevo Film Festivala svjetsku premijeru imat će dokumentarni film “Scream For Me Sarajevo”. Projekcijom ovog filma otvorit će se takmičarski program u kategoriji dokumentarnog filma.

Film “Scream For Me Sarajevo” istražuje pozadinsku priču i uslove pod kojima je frontmen Iron Maidena Bruce Dickinson došao u Sarajevo 1994. godine te kakav je utisak ostavio na tada mlade Sarajlije održavši koncert u Bosanskom kulturnom centru. U dokumentarcu se pojavljuju članovi Bruceovog tima i benda. Pored Dickinsona, u filmu govore i Alex Elena (bubnjar) i Chris Dale (basista. Film je nastao po ideji Jasenka Pašića, režiju potpisuje Tarik Hodžić, a za produkciju je zadužena kuća Prime Time na čelu sa Adnanom Ćuharom.

Premijera filma “Scream For Me Sarajevo” će biti održana 13.8.2016. u 15 časova u sarajevskom kinu Cinema City.

Ukoliko ste ljubitelj lika i djela Brucea Dickinsona i Iron Maidena, ne propustite šansu da ih pogledate uživo u splitskoj Spaladium Areni 27. jula. U agenciji Gaudi Lufthansa možete dobiti dodatne informacije o kupovini karata i paket aranžmanima – pozovite 033/261635 i 033/261636 ili pišite na info@gaudi.ba.

Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI