Withershin – Ashen Banner

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Withershin (ne WINTERSHIN! – konstantno sam pravio ovu grešku spominjući bend) je bend iz Stockholma, jednog i jedinog glavnog grada Švedske. Švedi su dio Skandinavije, a Skandinavija je uveliko poznata po black i death metalu. Withershin sjedi u kampu black metala i oštrio je svoje sjekire dugo vremena, a na kraju ih je i iskoristio na debi albumu „Ashen Banner“.

Stvarno ne volim osuđivati bendove i sigurno ste primjetili čitajući moje recenzije da sam čovjek koji i u ispodprosječnim i prosječnim albumima pokušava pronaći barem zrno nečega zbog čega vrijedi poslušati album. Jedna pjesma – jedna pjesma. Ako pričamo o black metalu, zastupam mišljenje da je pravi black metal minimalističan i mračan. Nije mi problem poslušati bend kao što je Withershin koji u svojoj muzici ima više tehnike nego neki bendovi koji se diče tehnikalijama. Međutim, problem izbija kad u po frke ne znam šta slušam.

Da, ne znam šta slušam. Da li sam upalio Dissection, Watain ili Withershin – nikad ne bi prepoznao razliku. Stvar je u tome što Dissection ima svoj stil, Watain ima svoj stil, a Withershin ima stilove i to stilove drugih bendova. Imam osjećaj da su više vremena proveli razmišljajući kako drugi žele da oni zvuče, nego kako oni sami definišu svoj zvuk.

Album protiče – standardno. Od prve do zadnje pjesme. Tehnika na mjestu, vokal na mjestu, ali sve smo već čuli, sve smo već vidjeli. Ovo je preočito. Isti sindrom od kojeg su patili Vietcong Pornsurfers na svom prvom demu (pročitajte recenziju na ISK Webzineu). Ako želim da slušam Watain, slušat ću Watain, ali ako upalim Withershin, hoću da čujem Withershin, a ne Watain opet.

Pročitaj i ovo:  Izvještaj: Carpenter Brut - bili smo u crkvi synthwave boga!

Šteta, tehnika je tu, želja je tu, produkcija je predivna, ali ideje jednostavno nema.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Withershin
Ime izdanja:
Ashen Banner
Izdavač:
Canonical Hours
Godina izdanja:
2008
Website benda:
http://withershin.se/

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Translate »