Vietcong Pornsurfers – Made Us Feel Like An Animalz

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Vietcong Pornsurfers smo već predstavili u vidu recenzije njihovog prvog demo albuma “Dressed up in Scars and Leather”. Veseli Šveđani nastavljaju svoju rock’n’roll sagu izdanjem “Made Us Feel Like An Animals”. Sve što sam rekao za prvo izdanje, vrijedi i za drugo, s tim što je VC-PS ovaj put bolje produciran, a glas vokala opasno vuče na glas Eddija iz Chrome Divisiona.

Tekstovi su i dalje totalni Turbonegro worship, što i nije toliko loše. Evo, kako dalje slušam ovaj demo album moram primjetiti da ima i dosta Misfits utjecaja, ali ere sa Michael Gravesom. To se posebno primjeti u pjesmi “The Boogie Man”, posebno u segmentu bek vokala.

VC-PS ništa novo nije rekao, ali pomak postoji. Još nema vlastitog identiteta, ali očigledno je da oni to zasad i ne traže, njihova muzika je posveta i zahvala bendovima koji su ih inspirisali. Pomakli su se sa mrtve tačke kompozitora b-side materijala Turbonegra, pa zato vam i preporučujem ovo izdanje. Ionako uz njega kao dodatak dođe i prvi demo album o kojem je već pisano, tako da baš NIŠTA ne propuštate.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Vietcong Pornsurfers
Ime izdanja: Made Us Feel Like An Animals
Izdavač: Samoizdanje
Godina izdanja: 2008
Website benda: http://www.myspace.com/vietcongpornsurfers

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI