Vietcong Pornsurfers – Cunts Don't Play Guitar

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Treća godina zaredom, treće izdanje – Vietcong Pornsurfers ne odustaju! Počinju mi se čak i sviđati kao bend. Ulažu tolike napore u promociju svoje muzike, napravili su i oficijelnu web stranicu, snimili par novih spotova, našli i dva sponzora (endorsment je kein problem na Zapadu – ili Sjeveru), a 2009. godine nam donijeli i svoje treće izdanje – “Cunts Don’t Play Guitar”.

Čini se da pravo vole ISK Webzine jer su nam i ovo izdanje dostavili poštom kao i prethodna dva bez naše molbe, pa to moramo ispoštovati i reći dvije-tri i o ovom uratku.

CDPG se nastavlja u standardnom VC-PS tonu, ali za razliku od prva dva izdanja, ovo treće je total rock’n’roll. Ali baš – čak i forme i aranžmani pjesama su TOTALNI, ali TOTALNI rock’n’roll! Znate kako je zvučao dobar rock’n’roll? Fura jedan riff (odličan!), opskuran tekst, solažica od pet sekundi, pa idemo opet ispočetka. Eto, tako zvuči ovo izdanje. Seks (ja ga isprobao, dobar ko panja!), alkohol, raspad svakog sistema – ali u stilu. Izgradili su svoj bend i hrle ka nebu kao anđeo sa njihovog logoa.

Ovaj treći je fakat vrijedan slušanja, baš su se popravili i izdigli iznad prosjeka u kojem su lelujali na prva dva izdanja. Čekam četvrto izdanje i napokon pravi pravcati album!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Vietcong Pornsurfers
Ime izdanja: Cunts Don’t Play Guitar
Izdavač: Samoizdanje
Godina izdanja: 2009
Website benda: http://www.vietcongpornsurfers.com

Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Pročitaj i ovo:  Protiv neonacizma, u odbranu skinheada!

ISK INSTAGRAMANIJA!

1 komentar

SLIČNI ČLANCI

%d bloggers like this: