Collateral – Demo

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Evo jednog mladog benda iz Hrvatske, tačnije Osijeka koji se ne libi svirati ono što voli svirati. I dok danas mladi ljudi većinom odlaze ili u neki totalno ljigavi muzički pravac, pa dobijamo razne Lipovače mlađe generacije, a drugi furaju u teški ekstremizam gdje se distorzijom krije nedostatak ideja i identiteta, Collateral fura svoju alternative/grunge priču, barem po njihovim riječima.

I zaista, njihovo demo ostvarenje sa pet pjesama je jedan odličan pokazatelj smjera u kojem se Collateral želi kretati. Demo je potpuno prijateljski nastrojen prema radijskim talasima, što ne znači da je licemjeran ili mekan. Ekipa Collaterala se naslušala svega, ima tu i Nirvane i Alice in Chainsa, pa i Smashing Pumpkinsa (u muškom izdanju).

Pjesme su otpjevane na engleskom što ostavlja dosta karti otvorenih za ostvarivanje kontakata sa stranim izdavačkim kućama. Ne znam kako će ovakav bend proći na našim prostorima, ali stvarno je dobro osvježenje. Iskreno, volio bih čuti i pjesme na hrvatskom jer svi jezici naroda bivše Juge su izuzetno bogati, tako da metafore i riffova sigurno ekipi ne bi zafalilo.

Dajte im šansu, to je sve što se traži. Ako se umorite od distorzije, poslušajte ovaj sasvim solidan demo albumčić koji odnedavno čak možete skinuti i besplatno sa par lokacija na internetu. Možda ćete reći da niste ništa propustili, ali barem ćete znati da niste ništa propustili, a ekipi Collaterala ISK tim želi sve najbolje!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Collateral
Ime izdanja: Demo
Izdavač: Samoizdanje
Godina izdanja: 2009
Website benda: http://www.myspace.com/collateralos

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Translate »