Turbonegro – Retox

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Turbonegro – kad sam prvi put čuo za taj bend, njihov naziv dolazio je iz usta Bam Margere. Iako sam kao klinac (sad zvučim kao da imam 40 godina) u jednu ruku i cijenio Bama Margeru, njegov muzički ukus nikad nisam. Većina bendova koje Bam gura su stvarno totalna fula, barem za moj lični ukus. Međutim, to nije slučaj sa Turbonegrom.

Norveški homo deathpunkeri su 2007. godine snimili novi album jednostavnog naziva ”Retox”, koji sam poslušao iz čiste znatiželje, a onda zauvijek postao Turbojugend!

Ovo je album koji vam jednostavno mora sjesti nakon hrpe sumornih, dosadnih metal albuma, jer koliko god metal muzika bila zanimljiva i raznovrsna, većina će ljudi u jednom trenutku poželjeti da čuje nešto drugačije, i za taj trenutak predlažem Turbonegro. Miks punka, heavy metal riffova, upakovanih u zajebantsko savršenstvo na račun klasičnog rock’n’rolla i Alice Cooperovskog imagea je puni pogodak. Turbonegro su žestoki, brzi, mračni i sretni, ali jednu stvar jednostavno drže na nivou – smisao za humor koji je jedan od najjačih koje sam čuo u zadnje vrijeme. Inteligentni tekstovi na račun dosta sranja koja se redovno dešavaju svugdje u svijetu jednostavno nikoga sa pola grama mozga i solidnim znanjem engleskog ne mogu ostaviti ravnodušnim.

Turbonegro uz pomoć izbalansiranog miksa punka, rock’n’rolla i metala vam jednostavno mora dići adrenalin. Smiješno je reći da je ovo ljetni album, ali ovo je definitivno moj izbor za album ovog ljeta. Dosta je mraka, vrijeme je da uživate u nečem što možda dosad niste iskusili. Kako jednostavno ne poželjeti čuti pjesme kao što su ”What is Rock” u kojem nam naši omiljeni norveški pederi objašnjavaju šta je rock’n’roll iz njihove perspektive (”Rock’n’roll is possibility of choking on your own vomit in the back of the rapist van…”)?

Pročitaj i ovo:  Devetnaest godina ISK: Rock'n'roll do kasno u noć

Duhovitost, domišljatost plus odlična muzička podloga su mi uvijek bili savršena kombinacija za odmaranje ušiju. Turbonegro je zakon, zato nabavljajte ovaj album što prije znate i umijete!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Turbonegro
Ime albuma: Retox
Izdavač: Cooking Vinyl
Godina izdanja: 2007
Website benda: www.turbonegro.com
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content