The Gates of Slumber – … The Awakening

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Američki tradicionalni doom metal trio The Gates of Slumber već je spominjan na stranicama ISK Web Magazina u recenziji reizdanja njihovog albuma “Suffer No Guilt”. 2012. godine na CD-u reizdanje je doživio i njihov nadaleko hvaljeni debitantski uradak “… The Awakening”. Hvaljen, i to ne bez razloga, ovaj debitantski album je pompozno djelo stare škole dumanja.

Rastuća popularnost samog žanra, ali i benda dovela je i do ovog reizdanja u CD formatu od strane Abyss Recordsa koje je naprosto vrijedno imati. Uz sasvim novi omot i dizajn izgleda izdanja koje je ilustrovala legenda Ken Kelly (Conan / KISS / Manowar…), na ovom izdanju se nalazi i bonus pjesma, po prvi put na CD izdanju “The Cloaked Figure”.

Ovo izdanje, čak i više od ranijeg spominjanog “Suffer No Guilt” albuma vuče na Saint Vitus do te mjere da samo vokali čine razliku između dva benda. Pošto sam ja osoba kojoj Saint Vitusa nikad dosta, to će ti značiti da je ovaj album pod moranje za sve vas koji se dosad niste susreli sa istim.

Zanimljiva činjenica vezana za album je da je on izašao u augustu 2004. godine kada je nastao i cijeli projekt zvan “Izvan Svake Kontrole”.

Ukoliko glava leti nadolje i teže se vraća prema gore na zvuke slatkih doom tegoba, ovo je NEIZBJEŽNA lektira. Još jedan pogodak, a reizdanje vrijedi jer upoznaje mlađe sa bendom, a podsjeća i starije.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: The Gates of Slumber
Ime izdanja: … The Awakening
Izdavač: Abyss Records
Godina izdanja: 2012 (reizdanje)
Website benda: http://www.slumberingsouls.com/

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

%d bloggers like this: