The Gardnerz – It All Fades

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

The Gardnerz je švedski death metal/doom kvartet koji je 2011. godine izdao svoje debitantsko izdanje “The System of Nature”, a već prošle godine vratili su se sa novim izdanjem – EP-jem “It All Fades”. Na EP izdanju nalazi se šest pjesama, od kojih su pet autorske, a šesta je uvrnuta obrada Darkthronove “Transilvanian Hunger”. Sa dužinom od preko trideset i pet minuta, EP izdanje je savršeno dovoljno dugo (kratko) da vam ni ne dosadi, a i da vas ne smori.

Pokušao sam u glavi prevrnuti bazu podataka bendova koji mi padaju na pamet dok slušam Gardnerze i ide mi poprilično teško uperiti prstom u neki bend na koji me podsjećaju Gardnerz (ne zamjerite što izbacujem konstantno ovo The iz naziva), pa ću se usuditi i reći da je The Gardnerz poprilično unikatan bend – iako uzimaju momente iz dooma i mid-tempo death metala, ima tu i akustičnih dionica koje su raširene u raznim metal žanrovima. Sami riffovi su dosta melodični i zanimljivi, pa ni u jednom momentu ne znate šta je bendu palo na pamet u nastavku – pametni aranžmani u svakom slučaju.

Vokali su, što bi moja profesorica biologije iz srednje škole rekla – tuc-muc. Oni growl su podosta neodgovarajući, ali ostala pjevanja, recitiranja i ostalo je sjajno uklopljeno i priliči kompozicijama. Već spomenuta  obrada “Transilvanian Hunger” će slušateljima biti hit or miss pjesma; obrada je akustična sa ženskim vokalima koji u određenim sekundama vuku čak i na Bjork, a što se mene tiče, uistinu zanimljiv pristup pjesmi i obradi.

Sasvim solidno i interesantno izdanje Šveđana, bijeg od klasičnog švedskog krljanja, album koji me zainteresirao i za izdanje iz 2011. godine.

COVER ART:

Pročitaj i ovo:  Rotten Mind - Unflavored: Vreme za pank lektiru

INFO:

Ime benda: The Gardnerz
Ime izdanja: It All Fades
Izdavač: Abyss Records
Godina izdanja: 2012
Website benda: http://www.thegardnerz.com/

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

%d bloggers like this: