Odlazak The Devil’s Blooda

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Sudeći po izjavi na njihovoj oficijelnoj Facebook stranici koja je objavljena prije sedam sati, holandski bend The Devil’s Blood više ne postoji kao takav.

Citiramo:

As of the 22nd of January 2013 The Devil´s Blood has returned into nothingness.
All planned Rituals will be cancelled.
No interviews will be done.
Consummatum est.

-SL & F

The Devil’s Blood – 2007 / 2013

Za one koji su slabiji sa engleskim ili ne razumiju terminologiju kojom se bend koristi, od 22. januar označio je kraj postojanja benda, svi planirani koncerti su otkazani, a intervjui neće biti davani. Izjava koju potpisuju, sudeći po inicijalima Selim i Farida Lemouchi, osnivači benda završava se sa latinskim riječima koje znače gotovo je/završeno je, zadnjim riječima koje je izgovorio Isus Hrist prije smrti na križu. Čudan izbor za bend koji se ponosio svojim satanističkim uvjerenjima.

Ipak, mnogo je zanimljivija izjava koja je potpisana sa menadžment na oficijelnoj stranici benda, citiramo:

This website and the facebook page will remain on-line. So any imminent development regarding the legacy of The Devil’s Blood will be announced there. And nowhere else. The web store will remain open until further notice.

Iako je potpisnik ovih redova osoba koja voli muziku The Devil’s Blooda, iskreno ovo smatram nevjerovatno jeftinim i trendovskim odlaskom benda koji je u jednu ruku pokrenuo cijelu priču bendova koji se u novom vijeku baziraju na okultizmu i muzici šezdesetih i sedamdesetih. Vi?

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI