Natron – Grindermeister

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Ko je čuo za talijanski Natron? Znam da će većina vas začuđeno češati potiljke. U pitanju je bend kojem je “Grindermeister” šesti album u karijeri, a trenutno kroče kroz underground dvadeset i jednu godinu stari. O da, toliko godina zapravo ima ova talijanska tehnička death metal posada.

I na stranu sve, “Grindermeister” zaista nije loš album. Iako se ovo naziva tehničkim death metalom na sve strane, ima toliko futa-futa momenata kakvi su specifični za grindcore i hardcore da jednostavno nemate potrebe da se žalite. Naravno, ima tu i tehnikalija, ali imam osjećaj da je bend podosta pazio i na aranžamane, kao i fluidnost pjesama koja izlazi iz aranžmana do te mjere da se nisu uhvatili u zamku riff salate.

Po samim naslovima možete zaključiti šta je tematika kojom se bend bavi. Tu nema baš neke pameti.

Album sam po sebi i zvuk na istom dokazuje da je bend iskusan i da znaju svoj posao čak i bolje od nekih razvikanijih bendova, ali kao i svi bendovi ovog tipa, jednostavno ni na koji način ne odskaču iz mase, što bi se najbolje definisalo ovako: stavi mi Natron da svira, uživat ću u albumu, ako ga ne pustiš, neću ni tražiti, Nažalost, to nije stvar prosjeka, bend je odličan za ovo što rade, ali jednostavno nije unikatan ni na jedan mogući način.

Ako ste ljubitelj ovog žanra (tehnički death metal/grindcore), vjerujem da će vam se bacanje uha na Natronov “Grindermeister” pokazati kao dobar potez.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Natron
Ime izdanja: Grindermeister
Izdavač: Southern Brigade
Godina izdanja: 2012
Website benda: http://www.natron.it/

 

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI