Svi bh. bendovi koji trebaju vašu podršku kako bi nastupili na Heavy Day Festu su…

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

heavydayfest

Split će ove godine biti domaćin jednodnevnog heavy metal open air festivala Heavy Day Fest. Bit će to drugo izdanje splitskog metal festivala, lokacija je tvrđava Gripe u Splitu, a tačan datum još uvijek nije objavljen, iako su organizatori napomenuli da će se festival održati krajem šestog mjeseca.

Heavy Day Fest pružio je priliku afirmisanim i neafirmisan bendovima metal i inih orijentacija da se prijave za mogući nastup na ovogodišnjem izdanju Heavy Day Festa. Danas su prijave zatvorene, a ako je suditi po Facebook stranici Heavy Day Festa i fotoalbumu sa prijavama bendova, interesovanje je veliko, više od 140 prijava iz cijeloga svijeta.

Bendovi iz Bosne i Hercegovine nisu gubili vrijeme, te se prijavilo devetnaest bendova iz cijele zemlje. Jedan od načina utvrđivanja angažiranosti grupa oko njihove vlastite promocije, te okvirno interesovanje publike za grupe određuje se kroz uvijek (ne)popularno Facebook dijeljenje i lajkovanje.

Organizatori su napomenuli da ovo neće biti jedini kriterij pri izboru grupa, već da su iznimno važni faktori kvaliteta, profesionalni pristup izvedbi i materijali, od vlastitih izdanja pa sve do internet promocije. Uz organizatore, u odabiru onih koji će nastupiti ove godine na splitskoj tvrđavi učestvovat će i dodatni promoteri i urednici metal portala.

Organizatori napominju da im je i cilj izabrati žanrovski različite učesnike, te stvoriti dešavanje sa raznovrsnim programom.

Iako se ne smatramo kućom koja se treba vezati za državu ili grad, već isključivo za rock’n’roll, ovaj članak je jedna vrsta intervencije. Primjećen je zabrinjavajući manjak podrške koju domaći bendovi upućuju jedni drugima. Neki od bendova su u trci spali i na sramotno niske grane. Samim tim, ta vrsta odnosa odašilje energiju razdvajanja i među publiku. Razlog sastavljanja ovog spisaka je i činjenica da su se određeni mediji uključili u priču oko promocije Heavy Day Festa na nekompetentan, novinarski pogrešan i površan način. Ukoliko želite činiti usluge, ne činite medvjeđe.

Pročitaj i ovo:  Izvještaj: Anti-Flag u Varšavi

Ovom prilikom ISK nabija plavi šljem, pokazuje crveni karton bendovima i pojedincima iz Bosne i Hercegovine koji ne podržavaju kolege i kolegice, te vam donosi spisak svih devetnaest grupa koje možete svojim lajkom i dijeljenjem na Facebooku podržati. Da, čak i one koji bi rado da komšiji crkne Marshall.

Glasa se na sljedeći način.

1. Kliknite na ime grupe. Otvorit će vam se njihova slika u novom prozoru.

2. Glasajte za grupu lajkajući sliku.

3. Opalite share sa public postavkom kako bi što veći broj ljudi vidio podijeljeni sadržaj.

Svi bh. bendovi koji trebaju vašu podršku kako bi nastupili na Heavy Day Festu su… (raspored bendova je napisan onako kako su njihove slike smještene u albumu):

SNAKE EATER

MOTHER’S CHAINSAW

MEFISTOFELES

LIFE AND DEATH

EXCRETORY

TOXICDEATH

FORENSIC CLINIC

MAN DOWN

DOLIA

AGELAST

CACAFUEGO

AGONIZE

MISERY CROWN

SHIPWRECKED

CORBANSICK

NULA PLUS

FESTIVAL OF MUTILATION

NOSZAR

AFTER OBLIVION

Obratili smo posebnu pažnju i provjerili dvaput da li smo popisali sve grupe iz Bosne i Hercegovine. Ukoliko se desi da smo fulili, unaprijed se izvinjavamo i molimo vas da nam POD HITNO ostavite u komentarima ime grupe koju smo fulili, te link na njihovu fotografiju u albumu Heavy Day Festa.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

2 KOMENTARI

SLIČNI ČLANCI

%d bloggers like this: