Sunn / Earth – Coma Angel

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Sunce je odavno priznalo da rotira oko Zemlje, barem u muzičkom slučaju, i na ovom splitu došlo je do sudara Tate i Sina, po meni lično, dva najveća kinga u ambijentalnom svijetu dronea, bendova Sunn 0))) i Earth.

Krenut ću lagano sa opisom onoga što sam čuo na ovom CD-u…

Sve što ste imali pročitati u mojoj recenziji albuma ”Black 1” benda Sunn, i dalje je na snazi. Stephen i Greg baš i nisu normalni ljudi. Zamislite apsolutni pakao, ali jako bučan, histeričan i manijakalan, i dobijete kratki opis pjesme ”Coma Mirror”, odnosno Sunnovog dijela na ovom splitu. Vokalne dionice su prebolesne, da znam kako životinje iz pakla umiru, odmah bi vam rekao da je to to. Ustvari, i znam, čuo sam na ovoj pjesmi. Vriska, rika, cika, nevjerovatan osjećaj straha će vam se popeti uz kičmu i cijepati vas ako se samo malo prepustite filingu. NE KONZUMIRATI DROGE! Ako trebate nastavak sjajnog albuma ”Black 1”, potražite ga na bar 13 minuta na ovom izdanju.

Poslije tjeskobe Sunn-a, kreće Earth. Earth me oduševio. Također, stil Carlsonogo benda se nastavlja na lekciju iz zadnjeg albuma ”Hex…”, i dok slušate ovo, u glavi se gradi sljedeća scena…Prašina u očima dok ulazite u grad duhova, sepia preko zjenica, sve je smeđe…znate da u gradu nema nikoga, prozori skladno lupkaju od tihog povjetarca…a vi prolazite glavnom ulicom grada tražeći nešto čega nema. Nevjerovatna melanholija koju su Carlson i ekipa složili u ”The Plague of Angels” mora vas uzdrmati, ili barem nježno uljuljkati u san, pošto je za to savršena.

Hej, sviđaju vam se zadnja dva albuma Sina i Tate? Onda nabavljajte i ovo izdanje, jer nikad nije kasno da se neke lekcije nastave.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Sunn / Earth
Ime albuma: Coma Angel
Izdavač: Southern Lord Records
Godina izdanja: 2005
Website benda: www.ideologic.org / Earth
Recenzent: Sharan

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content