Southwicked – Death’s Crown

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Southwicked je novi death metal bend staroškolske orijentacije koji dolazi iz Meke američkog death metala – Tampe u državi Florida. A ako vam ovo i nije dovoljno informacija da steknete utisak kakav zvuk da očekujete na ovom albumu, reći ćemo i da je jedna od dvije glavne glave u bendu Allen West, bivši član bendova Six Feet Under i Obituary.

Na debi albumu benda Southwicked “Death’s Crown” nalazi se devet pjesama, a većina tih numera nalazila se i na demo izdanju iz 2011. godine.

Album otvara insert iz filma “Shocker” (ko ne zna, nek mi ne izlazi na oči), a odmah nakon uvoda kreće klasično, brutalno šamaranje gdje je riff važniji od tehnike, gdje dupla papa voza u kombinaciji sa kecom i ravnjakom, a solaže su zapravo silovanje žica sa tremolo ručicom. Možda je ovo štur opis albuma, ali toliko toga je već rečeno u starom pristupu pisanju death metal pjesama i danas je posebno popularna reinkarnacija tog starog stila da se zaista ne može izmišljati topla voda pri recenziranju. Sreća naša pa Southwicked nije bend koji se bazira na furci na staro, jer u istom zapravo i sviraju starudije, pa je sam zvuk u potpunosti autentičan, a samim tim sasvim slušljiv i nenapadan.

Produkcija je prljava, sirova, zla. Da je ikako drugačije, bilo bi loše. Ovi što vole triggere na bubnju, duboooko će se razočarati. Usudim se reći da je Southwicked uspio da dobije zvuk ne samo garaže, već nekog dobro produciranog demo snimka što se izuzetno cijeni ako volite ovu vrstu muzike.

“Death’s Crown” – ništa novo, ali ni bezveze. Album odsviran od stare škole za staru školu, jedni će ga voljeti, drugi mu neće ni prismrditi. Poslušajte i odlučite se u koju grupaciju spadate.

Pročitaj i ovo:  Je'nostavno sarajevskaaa furka: Ezani i rokenrol

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Southwicked
Ime izdanja: Death’s Crown
Izdavač: Abyss Records
Godina izdanja: 2012
Website benda: http://www.facebook.com/southwicked

 

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

%d bloggers like this: