Rubufaso Mukufo / DEAG – Mortal Assassinity SPLIT CD

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Goregrind je vrlo crno-bijel žanr, ako tako mogu reći. U goregrindu nema prosječnih bendova, barem ne za mene – bendovi su ili totalno ludilo ili totalni smor, što naravno zavisi od više faktora. Najčešći razlog smaranja nastaje kad goregrind bend krene eksperimentisati i (u dosta slučajeva) implementirati zvukove drugih žanrova. To nije ono što jedan ljubitelj grindcorea želi od subžanra.

Sreća moja pa je ovaj split album upravo suprotno od smora – šesnaestominutno remek-djelo koje je prvotno trebalo biti objavljeno u formatu split 7” ploče, ali to se nije desilo.

Rubufaso Mukufo se već spominjao na ISK zineu, u recenziji split izdanja sa bendom Opitz. Direktan nastavak ludila sa tog splita, Rubufaso Mukufo nije usporio ni jedne jedine sekunde, već su opičili i postali brži. Sad ima puno više vrištanja i izvikivanja teksta (jel to nu breederi zovu SHOUT?) u odnosu na prvi split, tako da mi se to vrlo dopalo. U suštini, priča je ista, osam pjesama aspolutnog ludila iz čeških podruma namijenjeno onima koji vole i razumiju (ne tekst, nego stav!) grindcore.

Destructive Explosion of Anal Garland, unatoč presmiješnom imenu, sviraju muziku kojoj se nije za smijati, jer sviraju goregrind/porngrind u najboljem maniru bendova kao što su Regurgitate. Stegnuto, jako, brzo i nasilno, baš kako volim. Blastanje traje kroz sve pjesme, nema odmora i vjerujem da to uživo zvuči genijalno tako da bi se trebala ganjati prva prilika da se ovaj bend dovede u Bosnu i Hercegovinu. Ako me pitate ko je pobijedio na ovom splitu, za milisekundu – DEoAG vodi kao favorit na ovom CD-u. Jednostavno, ovo je prebolesno.

Ono što odlikuje i ostala izdanja Khaaranus Productionsa nije podbacilo ni ovdje – sjajno odrađen booklet i cijeli vizuelni identitet, a ono što me krajnje oduševilo je apsolutno proziran CD, te mi se nije jednom desilo da u mraku okrenem na krivu stranu album i zabrinem se što mi ga player ili kompjuter ne pokreću :)

Pročitaj i ovo:  Overjam – koliko reggaea je previše reggaea?

Goregrinderi, znate šta vam je činiti! (ne, ne skinuti!)

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Rubufaso Mukufo / Destructive Explosion of Anal Garland
Ime izdanja: Mortal Assassinity
Izdavač: Khaaranus Productions
Godina izdanja: 2009
Website benda: www.myspace.com/rubufasomukufo & www.myspace.com/destructiveexplosion

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI