Red Front – Memories of War

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Red Front, thrash / death metal bend iz Sao Paula dosad nije došao do mojih ušiju. Malo istraživanje po internetu i pregledavanje press materijala dalo mi je do znanja da su momci snimili očigledno hvaljeni demo, a nekoliko mjeseci kasnije i ovaj album.

Pohvale na račun benda definitivno ne dolaze bez razloga. Na stranu sav nedostatak originalnosti koju bend prikazuje u svom muzičkom opusu, ovo je bend koji se prihvatio kombinacije thrash i death metala i to radi na definitivno dobar način. Na albumu “Memories of War” nalazi se deset pjesama + intro, a kad kupite CD, dobijete i multimedijalnu sekciju sa videom potpuno besplatno.

Kako zvuče? Produkcija je dobra, živa i dopušta muzici da diše. Sve se čuje onoliko koliko se treba čuti, nema fule, barem što se mene tiče. Ni podrumski prljavo ni sterilno čisto, jedan dobar, optimalan nivo. Red Front muzički ne komplikuje previše, vidi se da su ljubitelji dobrog riffa i da poštuju integraciju istog u pjesme. Solo dionice su zanimljive, ima boljih, ima gorih, ove odgovaraju podlozi. Vokal je standardno growlanje, međutim, ima nekih izleta u eksperimentalne dionice u nekoliko navrata što mi nekako govori da vokal Leo voli poslušati Disturbed. Ne optužujem, samo konstatujem.

Ja sam primjetio podosta utjecaja na ovom albumu, vjerujem da će svako naći neke bendove koje bi mogao navesti kao uzore Red Frontu, ali ja sam u njihovom zvuku čuo Sepulturu, Sodom, njemački Commander također.

Zaista solidan album, muzički ništa novo, ali odsvirano kako treba i kako znaju, što bi rekao jedan stari sarajevski punker. Dodajmo svemu tome činjenicu da je bend osnovao svoju izdavačku kuću Neckcrusher Records kako bi izbacio ovaj album, što ih čini DIY bendom u ultimativnom smislu – e to je za mene plus nad plusevima. Definitivno brazilsko metal ime koje treba pratiti.

Pročitaj i ovo:  Intervju: Rules - kad se sudare hardcore i Black Sabbath

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Red Front
Ime izdanja: Memories of War
Izdavač: Neckcrusher Records
Godina izdanja: 2010
Website benda: http://www.redfront.com.br/

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI