Khrophus – Presages

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Kada sam dobio promotivni paket brazilskih bendova o čijim izdanjima pišem u zadnjih mjesec dana, po samim omotima albuma mogao sam naslutiti o čemu se radi, te donekle tvrditi da mi hoće ili neće leći muziku na albumu. Khrophus čiji logo nije bio nikako čitljiv na apsolutno nezanimljivom omotu, te mi je trebalo više dana da odgonetnem ime benda je spao u kategoriju bendova koji mi se iz tog paketa nisu činili nimalo privlačnima. Još kad sam otvorio booklet i ugledao trio koji čini Khrophus kako stoji stisnutih šaka i napeti su kao da moraju na toalet sa facijalnim ekspresijama koje može samo majka voljeti, znao sam… Khrophus svira tehnički death metal. I to brutalni.

I pogodite šta? Nimalo se nisam prevario! Presages je ime albuma prepunog sterilnog, dosadnog death metala za ljubitelje bendova kakvi su Cryptopsy, Deeds of Flesh i Suffocation, dakle te američke škole koja je uništila pravi death metal. Apsolutno mogu vidjeti ovaj bend na koncertu u Sarajevu gdje će metalci stajati u prvim redovima, bengati bez ikakve potrebe, prijetiti prstom i urlati tekstove koje ne znaju. Glavno je da se usta otvaraju.

Muzika benda se može najlakše opisati kao turururu-tap-tap-tap-tap-blastblastblastblast-tuturiiii! onda uleti glas koji nije nimalo drugačiji od bilo kojeg generičnog death metal benda i ukrug. Bas je prepojačan, prati gitaru.

Stvarno nemam živaca za ovakve bendove, bodybuildere u svijetu metala koji su očigledno fulali poentu.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Khrophus
Ime izdanja: Presages
Izdavač: Fonomidia
Godina izdanja: 2009
Website benda: http://khrophus.com/site/

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI