Lycanthropy – Beware

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Lycanthropy spada u onu kategoriju bendova čije metode rada ja nikako ne razumijem. Nemam šta podržavati ili ne podržavati, ali zaista ne razumijem. Formirani 2007. godine, dvije godine kasnije izbacuju demo, a početkom ove godine (tačnije prvog dana januara 2011. godine) objavljen je njihov EP “Beware”. Ono što mi nije jasno je da se na njihovom demo albumu nalazi više pjesama nego na EP-ju. Tačnije rečeno, na EP-ju imamo priliku da poslušamo tri pjesme! Šta su radili sve ove godine?

Kako god, ISK se ne miješa u menadžment bendova ni u bendovske odluke, već recenziramo ono što dobijemo. Kao što već napisah, EP “Beware” sadrži tri autorske pjesme i intro. Intro je nekako i najbolji dio albuma, ali i najsmješniji jer u jednom trenutku kreće neka dionica koja ni manje ni više liči na poznati Tarzanov urlik.

Onda ulijećemo u svijet benda Lycanthropy. Iako je sami početak pjesme “M.I.N.D.” obećavao nešto dobro, ne originalno, ali dobro, već sam samim početkom pjevanja, sve propada u ambis neoriginalnosti i sterilnosti. Muzika je mješavina death i thrash metala, ali na puuuuno lošiji način od recimo njihovih kolega iz Red Fronta koje sam recenzirao. Veseli u jednu ruku bazičnost njihovih pjesama, nedostatak komplikovanih dionica koje smaraju, ali u drugu ruku nakon što poslušate tri pjesme nemate razloga da više ikad pustite Lycanthropy. Ja bih rekao da se osjeti i dašak black metala u vokalu i gitarskim dionicama, ali bend voli da kaže da su death/thrash, pa im dopuštamo to.

Definitivno ni po čemu posebno izdanje, još jedan bend u nizu.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Lycantrophy
Ime izdanja: Beware
Izdavač: Samoizdanje
Godina izdanja: 2011
Website benda: http://www.myspace.com/lycanthropybr

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

1 komentar

SLIČNI ČLANCI

%d bloggers like this: