Rhestus – Games of Joy… Games of War!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Čini se da brazilska metal scena najbolje uspijeva đubrena na thrash metalu. Dokaz tome je Rhestus, brazilski bend koji postoji još od 1993. godine, a iza sebe imaju dva demo izdanja snimljena u devedesetima, debi album iz 2003. godine, jedan EP iz 2008. godine, te ovaj album snimljen i svojeručno objavljen 2010. godine.

Album otvara pjesma “Rage Is My Food, Hate Is My Guide!” i već od prve pjesme vam je jasno o kakvom se bendu radi… beskompromisni, oštri thrash metal za ljubitelje stare škole, pogotovo brazilske. Ima tu Sepulture, ja sam u par navrata u toj sumanutosti osjetio i Sarcofago, što je po meni ništa manje no odlično. Rhestus je uspio ostati vjeran i punk utjecajima koji se osjete kroz album, drugim riječima, ne pokušava zanemariti činjenicu da je thrash metal i nastao jednim korijenom iz punka.

I album napreduje, napreduje i napreduje, a kroz deset pjesama ritam se ne smanjuje, već je postojan na stotinu i kusur BPM-ova, kako i treba biti. Album je produkcijski veoma živ, a naročito mi se dopadaju bubnjarske dionice, kao i snimak istih – moćno zvuči čuti ovakav snimak u doba preproduciranih bendova koje nam metal scena lansira svake godine.

Iskustvo, znanje, a usudim se reći i starost članova benda su urodili plodom na ovom drugom albumu. Sjajno brazilsko izdanje koje će ljubitelji thrasha progutati bez ikakvih problema jer sadrži esenciju onoga što su današnji kvazi-retro thrash metal bendovi jednostavno u nemogućnosti uloviti u zamku i integrisati u svoj zvuk.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Rhestus
Ime izdanja: Games of Joy… Games of War!
Izdavač: Samoizdanje
Godina izdanja: 2010
Website benda: http://www.rhestus.com.br/

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content