Metallica & Lou Reed – Lulu

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Prije nekoliko sedmica prvo se od stomačne viroze razbolila moja cura, pa onda ja. Malo sam skakao oko nje, pomagao joj ta dva-tri gadna dana i neminovno fasovao virozu.

Prvu noć sam imao blagih problema sa povraćanjem, povratio sam dva puta i poslije toga – ništa. Slabost sam osjećao, ali nisam išao na toalet, ni velika nužda ni povraćanje. Pored malaksalosti, osjećao sam i nadutost u stomaku koja je nakon nekog vremena počela smetati. Moja stroga dijeta sastavljena od dvopeka i čaja od nane (ilitiga mente) nije mi pomogla. Išao sam mokriti, ali na šolju nisam sjedao.

Moja mama se sjetila jednog recepta iz djetinjstva. Kim je začin koji prirodno pomaže protiv nadutosti, daje se bebama kad ih boli stomak da se opuste, tj. da prostite na izrazu – proprde. Išao sam na sve ili ništa i zatražio sam kim. Dobio sam ga u vidu čaja koji i nije tako loš ukusom. A onda je započeo pakao.

Moj organizam očigledno nije istog ljudskog porijekla kao i ostalih sedam milijardi organizama na planeti jer mene kim ne da nije otčepio nego me napuhao. Stomak mi je iz minute u minutu postajao sve veća lopta u koje me bilo strah pogledati. Bolovi su postali intenzivni.

Treću noć mog bolovanja sjedio sam do pet sati ujutro u zgrčenoj pozi, pokušavao sam plakati, nije išlo, pokušavao sam se siliti da odem u WC, nije išlo. Pokušavao sam svašta nešto, nije išlo. Najgore od svega što nisam mogao ni zaspati. Pred samu zoru sam zaspao od bolova, organizam mi je bio silno izmoren. Imam visoku toleranciju na bol, ali tu noć ni sam ne znam kako sam preživio. Pretpostavljam da nisam htio uznemiravati mamu, a sekunda je falila do bolnice.

Pročitaj i ovo:  Izvještaj: Anti-Flag u Varšavi

Četvrti dan sam otvorio oči potpuno zgrčen, slijepljen od znoja. Pridigao sam se lagano zaklinjući se sam sebi da ću stomak probušiti nožem ako me zaboli na pomicanje. Boli nije bilo, ali je nadutost bila prisutna. Sjeo sam za kompjuter prvi put u tri dana i odsurfao do Facebooka da vidim šta se dešava i tu mi se preko chata javio moj dobar prijatelj i kolega iz benda, inače voditelj radijske emisije “Crna Ovca Radio Show” koju možete slušati svakog četvrtka od 18.00 na eFm Studentskom Radiju, Mirza Ćorić. Mirza me upitao kako sam, standardne tričarije, a onda mi je poslao Youtube link meni dotad nepoznatog sadržaja.

Kada sam kliknuo na link, otvorio mi se video snimke nastupa Metallice i Lou Reeda u nekom američkom talk-showu, jednom od mnogih. Kada je krenula pjesma sa njihovog zajedničkog albuma “Lulu” čiju recenziju čitate ovdje, ako već niste shvatili, osjetio sam nesvjesno otvaranje sfinktera i rektuma, a tri dana nadutosti su krenula iz mene. Jedva sam se uspio dokopati svoje predrage WC šolje, a ono što je izašlo iz mene u tom trenutku izazvalo je suze radosnice dok je u pozadini Lou Reed čitao svoje stihove preko generičnih riffova Metallice.

Metallica i Lou Reed su uspjeli stvoriti prvi svjetski audio laksativ koji olakšava probleme nadutosti i začepljenja. U to ime, ovo je jedan sjajan album, čudo farmaceutsko-muzičke industrije, album koji bi svako od vas trebao imati u kući, na računaru ili na playeru. Nikad ne znate kada kim neće odraditi svoje kako treba.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Metallica & Lou Reed
Ime izdanja: Lulu
Izdavač: Universal Music
Godina izdanja: 2011
Website benda: http://www.loureedmetallica.com/

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

1 komentar

  1. Da ne bude da se ne čita i ne komentariše na isk :D.Evo otprilike godina ipo od kada ste napisali ovo a i dalje mi je urezano u mozgu. U doba kada je izašao ovaj album svi su ga hvalili na sva vrata jedino ste vi imali muda da iskreno kažete koliko je smeće Lulu. Svaka čast na ovoj recenziji.

SLIČNI ČLANCI

%d bloggers like this: