Izložba fotografija Vanje Čerimagića trećeg decembra

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Vanja Čerimagić, gitarista sarajevskog punk benda Ofsajd, trećeg decembra izložit će svoje fotografije u galeriji “Boris Smoje”. Izložba pod nazivom “Pozitivno o intelektualnim teškoćama” ima za cilj podići svijest o uključivanju osoba sa invaliditetom u sve segmente javnog i društvenog života.

Ako osoba ima neko oštećenje, ne znači da nije sposobna za rad. Oštećenje znači da će aktivnosti obavljati na drugačiji način, ako joj društvo to omogući i osigura potporu koja će nadomjestiti njezine nedostatke.

Vanja Čerimagić je rođen u Sarajevu 1981. godine. Fotografijom se bavi od sredine 2010. Radio je kao fotoreporter, a za veoma kratko vrijeme stekao je povjerenje brojnih kulturnih manifestacija, kao što su: Kid’s festival, Jazz Fest Sarajevo, Pravo ljudski i drugih.

U subotu, 3. decembra, u okviru humanitarne akcije „Danas vas služi“, gost u galeriji Boris Smoje bit će glumica Nela Đenisijević.

Sav eventualni prihod prikupljen u periodu od 12 do 13 sati predaje se Otvorenoj mreži za liječenje oboljelih Bosanaca i Hercegovaca. U ovom satu ne postoji cjenovnik, gosti sami određuju koliko će platiti svoje piće.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content