Rebel Meets Rebel – Rebel Meets Rebel

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

U zadnje vrijeme, postalo je JAKO popularno miješanje country i metal žanrova u ultimativni miks. Ovaj bend ima (je imao) allstar postavu – Cowboys From Hell na instrumentima (Rex, Dime, Vin iz Pantere), a na vokalu, legendu rasističkog ”South Will Rise Again” country šunda, nedojebanog redneck kralja, David Allan Coea.

I kako to sve funkcioniše? Odlično! Zamislite žestoku metal svirku sa country vokalom, i dobijete sliku albuma RMR. Pjesme su standardno ”mudate” – žene, whiskey, kockarnice, i južnjačko raspoloženje. Ovaj album, za razliku od ”New Found Powera”, Dimebagovog drugog benda nakon raspada Pantere, puno više obiluje sjajnim solažama, koje su više u fazonu Pantere.

Još jedna sjajna stvar vezana za muzički dio ovog albuma (pored iskristalizirane, savršene produkcije) su bas dionice basiste Rexa, koje baš, kao i u dobra stara vremena dolaze do izražaja, pogotovo za vrijeme Dimeovih solaža, dakle, dok Dime lupa solažu, Rex prži skale, te to sve u komadu daje predobar osjećaj potpunosti i kompletnosti aranžmana, fula u tom smislu ovaj album nema.

Neki ljudi jednostavno ne mogu preskočiti preko ”seljakluka” ovog benda, međutim, meni ovaj fazon apsolutno odgovara. Kao što sam već rekao, pjesme o odjebavanu mizernih žena sa vrata, ispijanju whiskeya, pušenja previše trave i kockarskom životu kod mene prolaze ako su dobro upakovane, a ovdje su savršeno spakovane.

Ovo je country/metal album broj 1. Ako želite da znate o čemu se radi, poslušajte. Onda, ako vam se svidi, nabavljajte novi album Jeff Walkera, Desperadoza, Me Firsta (recenzija nekoliko koraka dalje).

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Rebel Meets Rebel
Ime albuma: Rebel Meets Rebel
Izdavač: Big Vin Records
Godina izdanja: 2006
Website benda: www.rebelmeetsrebel.com
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI