Me First And The Gimme Gimmies – Love Their Country

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Još jedan countrycover bend, ali sa posebnim uvrnutim fazonom – ovo su punk obrade country pjesama.

Me First… je allstar bend američkog punka. Ako su vam poznata imena sa labela Fat Wreck, kao što su NOFX, Swingin’ Utters i Lagwagon, onda će vam i lica ovog cover benda biti poznata, jer su to sve likovi koji sviraju u gore navedenim bendovima.

MFANGG se inače bavi sviranjem covera tuđih pjesama, a na novom albumu skupili su 12 njima dragih country pjesama koje su obradili u fazonu i stilu Fat Wreckovih bendova. Neke pjesme mi savršeno odgovaraju, npr. kao što je ”Jolene” Dolly Parton ili kultni klasik ”Ghostriders in the Sky”, ali sa recimo 1/3 izbora pjesama se nikako ne bi mogao složiti. Ovo je country NOFX, najlakše je tako opisati. Možda se neki neće složiti sa ovom konstatacijom, ali to je tako, kalifornijski punkeri obrađuju country pjesme.

Daleko od lošeg, ovaj album je sjajna stvar, ukoliko vam odgovaraju navedeni bendovi i njihovi stilovi. Veselo, brzo, melodično, to je odlika ovog albuma. Ipak, imam jednu zamjerku, a ta se upravo i odnosi na melodičnost – šta je previše, previše je. Previše back terci, a premalo distorzije po mom ukusu.

Ako ste upoznati sa radom NOFX, LagWagona, ili sličnih sk8 punk bendova, ili sa prijašnjim albumima ovog benda, onda vam je jasno o čemu se radi. Melodični punk koji neki sjajno podnose, a neki pljuju. Meni se svidjelo – nije da ću sad odvaljivati uši sa ovim albumom, ali vrijedi poslušati, barem se dobro nasmiješ :)

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Me First And The Gimme Gimmies
Ime albuma: Love Their Country
Izdavač: Fat Wreck
Godina izdanja: 2006
Website benda: www.gimmegimmies.com
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI