Raise Hell – City Of The Damned

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Preslušavajući ovaj album ostao sam momentalno fasciniran njime, jer kvalitetniji black metal bend i album nisam čuo već duži vremenski period. Ovo je melodična black metal izvedba  koja meni, u svakom pogledu, skoro savršeno odgovara. Postoje određeni nedostaci, kao i kod svakog benda, ali za mene ovaj bend prezentuje puno više pozitivnih stvari.

Upoređujući novi album (upravo čitate njegovu recenziju) sa njihovim albumom ”Holly Target” iz 1998. godine ne možete, a da ne primjetite ogromno poboljšanje u tehnici sviranja i sazrijevanje benda na ovom albumu.

Vokalne izvedbe koje su zaista na zavidnom nivou, savršeno su uklopljene u cijeli muzički koncept albuma. Produkcijski, album zvuči dosta dobro, slobodno mogu reći, zvuče najbolje u svojoj dosadašnjoj karijeri. Na ovom albumu primjetit ćete mnogo žanrovskih primjesa, između ostalih mogu se primjetiti i primjese Thrasha i Heavy Metala.

Ono što se meni jako svidjelo je to što ovaj album u isto vrijeme zvuči i agresivno i nježno, što i nije lako postići,.Dobar primjer za to je pjesma ”City Of The Damned” i zadnja pjesma na albumu ”Rising”, koja me na trenutke podsjetila na slavni njemački bend Grave Digger.

Omot albuma je nešto, što će se većini vas svidjeti, ukoliko obratite pažnju na mnogobrojne detalje koji su zaista odlični. (potražite omot u visokoj rezoluciji, op.Sharana)

Kao što sam na početku ove svoje recenzije napisao, i ovaj bend ima svoje nedostatke, iako ih je zaista malo. Jedan od glavnih nedostataka, i ujedno onaj koji me je najviše iritirao, je taj “slavni” fade out na kraju nekih pjesama. Po tome se primjećuje da je bend, dok je radio na albumu, s vremena na vrijeme gubio inspiraciju i ideje na nekim pjesmama.

Pročitaj i ovo:  Moca i Biznismeni: "Oni kojima je rokenrol život sklanjaju se onim kojima je furka!"

Još jedna sitna produkcija greška je ubacivanje eha u nekim pjesmama, koji je definitvno nepotreban. Završavajući preslušavanje ovog albuma obradovala me je činjenica da bend Raise Hell definitivno nije još jedan od mnogobrojnih black metal bendova koji zvuče isto.

Ako zvuče na live nastupima kao na albumu, onda je to koncert koji se nipošto ne smije propustiti. Ja definitivno neću ukoliko budu svirali u nekoj od nama susjednih zemalja.

Dakle, ovo je album koji bih ja svima vama toplo preporučio, jer ovaj album svaki istinski ljubitelj metala i teškog zvuka treba imati u svojoj kolekciji.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Raise Hell
Ime albuma: City of the Damned
Izdavač: Black Lodge
Godina izdanja: 2006
Website benda: www.raise-hell.net
Recenzent: Graveman

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content