Gamabomb – Survival Of The Fastest

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Nakon mnogih razočarenja sve popularnijih reuniona i povratničkih albuma thrash velikana, ekipa Gama Bomba mi je donekle uspjela vratiti nadu. Jedan od onih “novih bendova stare škole”, sviraju čistokrvni thrash metal, bez (!) primjesa deatha ili blacka, kako to obično biva. Ako ih već želite učiniti hibridom, pripište im speed i ništa drugo.  Da smo u 80tim, a ovi luđaci očigledno jesu, “Survival Of The Fastest” bi sigurno uvrstili u nezaobilazni klasik, ali ovako će završiti kao samo još jedan album u nizu..

Osnovani 2002. godine u Newryu (Sjeverna Irska), bend je prošao kroz dosta promjena u postavi, ko i zašto, nije ni bitno, ali ono što jeste je činjenica da je ovim dečkima sada 20tak godina (bubnjaru 18, čovječe, puterčić). Napominjem iz razloga što se dobro zna da su to najbolje godine za trešerluka, no opet, ko zna šta će slušati, a kamoli svirati za nekih 10tak godina. Vrlo moguće da završe kao i većina današnjih thrash fosila.

Za mentore navode Nuclear Assault, Agent Steel, Exodus, Motorhead, Sodom, Kreator i ostalu kompaniju, pa vam neće biti teško pronaći utjecaje navedenih. Uzeli su najbolje od najboljih, i sve to strpali u nekih pola sata svirke, jedanaest pjesama je na albumu, pa vi skontajte. Nemam žalbi ni na jedan mogući instrument, sve je na svom mjestu, što bi rekli. Standardni thrash vokal (pjeva! ne repuje, nego fakat pjeva), riffovi za benganja, solo dionice u pravim trenutcima bez nepotrebnog izdrkavanja, catchy refreni, sve ionako manje-više na isti kalup, al dobar kalup iz kojeg se jedino izdvaja “Fortifed Zone” (il je to do mene?). Zdrave tematike o socijalnim problemima, rasizmu, zombijima, alkoholu i sličnim pizdarijama sigurno ne nedostaje. “Hell Trucker”, “Steel Theet”, “Zombie Command” mogu staviti ispred ostalih, ako baš insistirate. Loša stvar je opet u tome što orginalnosti nema, ali koliko zaista možeš biti orginalan i svirati thrash u ova vremena…

Pročitaj i ovo:  SAWA Fest 2022, prvi dan: Punk uzvraća udarac

Ženska (label “Witches Brew”) zaslužna za izdavanje njihovog prvenca, kaže da je njena filozofija jednostavna: “Izdajem sve što i sama volim slušati.”

Posjetite site labela na: http://www.myspace.com/witchesbrewgermany

Kraljica! \m/

I šta još reći, obećavajući bend svakako, provjerite ako ste željni starog dobrog bay-area thrasha, a ako vam se kojim slučajem svidi, imajte na umu da već rade na novom albumu “Citizen Brain”..

It’s Time To Fill The Thrash Vacuum
It’s Time To Thrash Like It’s 86
Put On Your Bullet Belt
Sonic Death, Your Face Will Melt
Back To Reign, Here To Say
Thrash Your Brains Or Go Away!!!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Gamabomb
Ime albuma: Survival of the Fastest
Izdavač: Witches Brew
Godina izdanja: 2006
Website benda: www.gamabomb.tk
Recenzent: Thrash Slut

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI