Birdflesh – Mongo Musicale

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Ne, ovo nije još jedan grindcore bend – ovo je Birdflesh! Luđaci iz Švedske DANAS se vraćaju na scenu sa izlaskom njihovog novog albuma ”Mongo Musicale” koji je nastavak kulta PtičjegMesa.

Brzo, žestoko, za odvaliti glavu, i to u preko 20 nenormalno dobrih pjesama! Ovaj bend je poznat po sveopćem haosu na stageu i humoru u svojim pjesmama, kojeg nije zafalilo ni ovaj put. Ovaj put, BF neodoljivo podsjeća na Neuropathiu (ili Neuropathia na njih) sa par pjesama koje nose čisti virus Grind’n’Rolla, te imaju vibe koji definitivno dosta grind bendova ne može dostići ni da umru trudeći se. Naravno, utjecaja Nasuma, death, thrash i pogotovo PUNK zvuka ni ovaj put ne nedostaje, i ima ih taman dovoljno da svi budu zadovoljni.

Po meni, Birdflesh su prestigli kvalitetu svog dosad najhvaljenijeg albuma ”Night of The Ultimate Mosh” i to za nekoliko koplja. Ako uzmemo u obzir činjenicu da je glavni vokal ovog benda BUBNJAR, dobijemo sliku umijeća sviranja ovog trojca.

Bolesni humor koji se fura u pjesmama Birdflesha nije za svakoga, ali ako ste otvoreni (ili retardirani), ovo vam se definitivno mora svidjeti.

Kultni bend nam je donio još jedan kultni album, nakon dugo čekanja. Nemam stvarno inspiraciju da vam pričam o ovom albumu – jednostavno, ovako se grindcore treba svirati. Tačka. Nabavite novi Birdflesh i odvalite si glavu sa ramena od smijeha i benganja.

COVER ART:

INFO:

Ime albuma: Mongo Musicale
Izdavač: Dental Records
Godina izdanja: 2006
Website benda: www.birdflesh.net
Recenzent: Sharan

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content