Overkill – ReliXIV

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Dobri thrash albumi su pravo blago zadnjih godina. Većina bendova koja je svirala thrash prebacuje se na nove pravce, što zbog agresivnosti (ljudi traže jači zvuk), što zbog novca, ili nečeg sličnog.

New Yorški Overkill nije jedan od njih. Ovaj album sam dobio i bio sam jako skeptičan prije nego što sam ga stavio na playlistu. Nisam znao šta da očekujem. Promjena zvuka bi me pravo razočarala, međutim, sva sreća što raja iz Overkilla razmišlja kao i svi fanovi thrash zvuka, i nisu ništa mijenjali u stilu. Još je teško, brzo (malo sporije u odnosu na stvari od prije 10 godina) i prljavo. Uostalom, naziv benda je Overkill, zar ne?

Label Regain Records izdao je ReliXIV početkom ove godine (mi recenziramo kad poslušamo i osjetimo da je vrijeme da se može recenzirati, čekamo da nam album sazrije u glavi).

Na albumu dobijemo 10 jako dobrih pjesama. Svaku pjesmu karakterišu heavy/thrash ritmovi koji jednostavno tjeraju svakog metalca na benganje bez granica. Ovo je album SA RITMOM, koji će vas raznijeti. Ne očekujte pičkaste stvari, neke progresivne solaže, samo old school.

Ne bi baš izdvajao neke pjesme posebno, ali draga mi je ”Play that Ace”. Također, zadnja pjesma na albumu koja nosi naslov ”Old School” je posvećena punk zvuku kojeg Overkill voli (dva člana Overkilla su svirala u punk bendu prije formiranja Overkilla), ova pjesma je prava ”punkerica” – vesela poskočica koja vas natjera da uđete u šutku i ludo se zabavite. Lijepo osvježenje na albumu punom thrasha.

Produkcija albuma je jako dobra, sa tim što je vokal izgubio ponešto na agresivnosti (meni ovaj vokal baca na Iron Maiden, ne znam zašto), ali ima tu i godina i raznih drugih uzroka.

Pročitaj i ovo:  Wasted - Modern Lie: Finski pank istine

Pošto baš mi thrasheri nismo u mogućnosti da biramo koji ćemo album slušati, a koji nećemo ni pogledati, kao što to mogu blackeri, ovo je jedna jaka preporuka – nabavite album i uživajte!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Overkill
Ime albuma: ReliXIV
Izdavač: Regain Records
Godina izdanja: 2005.
Website benda: www.wreckingcrew.com
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Prethodni članakCKY – An Answer Can Be Found
Naredni članakExit '05 Highligts

SLIČNI ČLANCI