Neuropathia – Bubba Luciferi

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Nakon odličnog ”Satan is a Cunt” albuma, čiju ste recenziju imali prilike pročitati na ovim stranicama, poljski bend Neuropathia vraća se sa još jednim sjajnim izdanjem. Međutim, ne mogu reći da mi je draže od ”Satan is a Cunt” izdanja, a zašto, pročitat ćete ispod (ako nastavite čitati).

Drugi album ovog poljskog benda vraća se na iste staze kojima je kročio i prethodnik, a to je stilizovani goregrind u maniru Blood Dustera i kompanije, koja miješa jebeno teške riffove, blastbeatove i rock’n’roll zvuk u ultimativni mix brutale i groovea.

Prvi album benda bio je mnogo jednostavnije odrađen, sa jasnim aranžmanima koje je odlikovala jednostavnost strukture pjesama. Nažalost (govorim ovdje u svoje ime), ta jednostavnost se nije ponovila, i ovdje je bend pokazao da mogu biti tehnički puno zahtjevniji, što je po meni jedna bespotrebna stvar.

Pored tog velikog razloga, meni dovoljnog da skinem jednu lobanjicu sa ocjene, sve ostalo je tip-top u maniru Neuropathie. Tekstovi su i dalje neozbiljni, zajebantski, produkcija je top topova, a čak je intro sjajan, sa sampleovima raznim svjetskih medija koji izvještavaju o katastrofama po svijetu.

Na albumu se nalazi i jedna jako dobra obrada benda Turbonegro, a u pitanju je pjesma broj 10, koja se zove ”Denim Demon”.

Sve u svemu, jedan logičan nastavak prvog i provjerenog albuma, ako ste prije voljeli Neuropathiu, i ovo će vam se svidjeti, naravno, ako samo volite i goregrind, poslušajte ovaj album. Ipak, mislim da će neki naći moju zamjerku na mjestu, jer smatram da ovakvoj muzici treba jednostavnost i mogućnost da ubije slušatelja, a ne tehniciranje na instrumentima.

Ok, pokazali su da znaju svirati, sada čekamo treći album, i nadam se da nećemo dobiti Dream Theather Goregrind, već da će se ekipa vratiti korijenima i punk jednostavnosti uz ubojite riffove goregrinda.

Pročitaj i ovo:  Zvučna terapija: Therapy? u Beogradu

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Neuropathia
Ime albuma: Bubba Luciferi
Izdavač: Stage Life Productions
Godina izdanja: 2006
Website benda: www.neuropathiasite.prv.pl
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content