Nyctophobic – Blast From The Past

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

And here is my gift, motherfuckers…

Malo je reći da sam oduševljen, i u isto vrijeme, žalostan, što za Nyctophobic nisam saznao ranije. Na prvi pomisao na grind i Njemačku, mnogi pomisle na middletempo porngrind kakvog su predstavnici Gut, Cock and Ball Torture i Mucupurulent, ali Spermany  ima još par jako zanimljivih i odličnih grind bendova.

Ovo izdanje je zapravo kompilacija, i odličan uvod u karijeru Nyctophobica, te zvuk koji oni gaje. Na ovoj kompilaciji koja je izašla u izdanju češkog Khaaranusa možete naći 27 ultra brzih i prljavih pjesama sa studijskih izdanja + live izdanja + dvije obrade Napalm Deatha (zašto svi obrađuju Deceivera i The Kill?), te četiri neobjavljene pjesme, sve je remasterizirano i producentski savršeno.

A kad smo već kod pitanja kakav to zvuk Nyctophobic gaji, odgovor je samo jedan – old jebeni school do kosti!!! Ultra prljavi bas, blastbeatovi, gitara koja reže, visoki i niski vokali, te hrpa odličnog groovea miješaju se međusobno i tvore nevjerovatno zaraznu buku koja vas mora opčiniti ako volite ovaj zvuk – ne, nema ovdje ništa moderno, osim ispolirane produkcije (koja ne mora biti čista, rekao bi jedan moj prijatelj, za par dana diplomirani audio inžinjer).

Naravno, sa ovog izdanja nisu izostali ni sampleovi na počecima pjesama, koji su naprosto genijalni – pa fakat, odakle ovi bendovi vade ovako dobre stvari?

Sjajan CD za upoznavanje sa radom Nyctophobica, koji su jedan od najboljih grind bendova koje sam čuo u svojoj karijeri slušatelja grind žanra. Naručite ovo, nećete se razočarati, vjerujte mi. Pogotovo je preporuka ljubiteljima starijeg zvuka, i one dobre stare grind jednostave, koja koketira sa HC-om uveliko, i samim tim daje jedan odličan ritam, te muzika nije samo hrpa nabacane buke (iako lično nemam ništa ni protiv takvog zvuka, ovaj mi je vrlo često draži za slušati).

Pročitaj i ovo:  Intervju: Rules - kad se sudare hardcore i Black Sabbath

Za one koji su još uvijek skeptični prema bendu, posjetite njihov site (adresa iznad) i skinite par promotivnih mp3-ica. Ako vam se i ni tad ne svide, onda ili nešto nije u redu sa vama, ili ne volite grindcore. A ja savršeno znam da će ovi momci još par dana/nedjelja/mjeseci/godina vladati mojom Eustahijevom trubom.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Nyctophobic
Ime albuma: BLAST FROM THE PAST
Izdavač: Khaaranus Production
Godina izdanja: 2006
Website benda: www.nyctophobic.de
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI