Na putu Zlih Mrtvaca

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Opsjednut sam filmom ”Evil Dead”. Da, znam svaki dijalog, svaku scenu, svaki pucanj sačmarice i svaki rez koji motorka napravi u Ashovim rukama. I, još mi je drže što znam gdje se sve to snimalo.

Da li ste znali da se ED snimao u stvarno napuštenoj kolibi? I da bi priča bila još čudnija, i ta koliba ima svoju priču, a ako je priča stvarno istinita, onda je ludilo još i veće! Tridesetih godina 20. vijeka, u kolibi je živjela djevojčica Clara sa svojim roditeljima. Jedne noći, za vrijeme oluje, roditelji male Clare su brutalno ubijeni. Ona je nađena kako besciljno luta šumom. Sada Clara živi u staračkom domu u Morristownu, i svaki put kad je oluja, zna se desiti da odluta tražiti svoje roditelje. Po navodima Bruce Cambella u knjizi ”If Chins Could Kill”, Bruce kaže da ju je ekipa filma nekoliko dana prije početka snimanja stvarno zatekla kako luta u okolici kolibe.

Koliba danas bukvalno ne postoji, sve što podsjeća na slavno mjesto snimanja je jedino dimnjak koji uspravno stoji i koliko-toliko prkosi vremenu.

Sljedeće slike su uzete sa stranice www.creepingcruds.com i vlasništvo su Jeanoa Roida. Slike datiraju iz juna 2006. godine.

Sami početak puteljka prema kolibi…

Pogledajte sredinu slike. Tačno kod slomljenog drveta započinje proširenje gdje se Ash parkirao sa ekipom.

Proširenje ispred kolibe. Tu je ekipa parkirala.

Ostatak limenog krova svjedoči o nekadašnjem legendarnom setu snimanja jednog od najboljih horrora svih vremena.

Jedino dimnjak ponosno stoji na svom mjestu…

Odlazak od kolibe. Bjež’te, noge, pos… vas guzica!

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content