Rotten Sound – Consume To Contaminate EP

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Kad je Murderworks izašao 2002. godine, ja sam bio još mlad, i nisam mnogo toga znao, i ovaj album mi je tada bio već beton. Od tada se nije mnogo promijenilo – još uvijek ne znam ništa, ovaj album je još uvijek beton, i bend još uvijek izdaje manijakalne i super albume. Ovaj EP je dokaz da bend, čak i nakon odlaska nezamjenjivog i nadasve vrsnog bubnjara Kai Hahte (not to be confused with “the” Hata :D), nije izgubio ništa od svoje jedinstvenosti. Jeste da uvijek mislim da Nasum i Rotten Sound zvuče isto, ali postoji razlika, valjda, neka, ali meni su oba benda idealni predstavnici sjevernjačkog Grindcore-a.

Zadnji Rotten Sound album, Exit, je bio već jedno majstorsko djelo, koje je samo tako plamtjelo ludilom ovih Finaca (ipak ima nešto dobro u toj Finskoj, uz Demilich i Deathbound), album koji je duša i leš Grindcore-a novog vremena. Album je jednostavno razvalio. Nisam neki ljubitelj EPova, posebno u Grindcore-u, zbog nedostatka pjesama i materijala, od Consume to Contaminate sam očekivao da će biti nešto lošiji od prethodnih izdanja, zbog odlaska Kai-a, kojeg je na poziciji bubnjeva zamijenio Sami Latva, iz Deathbounda. Drago mi je da tome nije tako, i da je bend ipak ostao onaj dobri stari krkanluk, uparen dozom manijakalnog bubnjanja i pjevanja.

Ovaj album sadrži istu onu furijoznu brzinu prijašnjih izdanja, gitare koje jednostavno režu metal i sve živo pred sobom, bubnjeve koji lome kamen i kosti, a ipak sadrže groove, bez kojeg je svaki bubnjar samo osoba koja lupa neke činele i opne, i kad prestane da lupa, onda samo nastavi da lupa dalje. Vokal je meni jedna posebno dobra stvar kod Rotten Sounda. G (pravim imenom Keijo Niinimaa) zvuči kao čovjek koji tjera svinje na klanje, ili svinja pred klanje. Ovaj album predstavlja probijanje zvučnog zida, koliko brzinom svirke, toliko i samim zvukom (čitaj: bukom) koji RS stvara.

Pročitaj i ovo:  Eternal Flame Festival 2024: Servisne informacije

Čini se da ovaj bend nije nikad čuo za izraz “sporo”…ali to je samo prvi dojam. Ko se posvjeti i dobro presluša cijeli album, a i prijašnje, uvidjeće da je Rotten Sound ipak bend koji gaji spore Grindcore dijelove, koji nisu nimalo spori, već služe da se headbangeri odmore malo od lomljena kraljećnjaka. “GDP” je idealan primjer za to, kao i “CTC”. Insturmentala “CTC” je ipak nešto što dosad nisam čuo kod Rotten Sounda. Pjesma ima jednu duboku sporinu, pa čak i melodiku. U određenom dijelu se čuju čak i gudala, koja stvaraju jednu predobru atmosferu, koja je zajebala svaki Symphonic Blekk Metal bend. Dimmu Borgir, eat your heart out!

Naravno, ovo je u potpunosti jedan Grindcore album, i ne možete ništa manje od njega očekivati. Ovo je jednostavno savršen primjer kako Grindcore treba da zvuči.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Rotten Sound
Ime albuma: Consume to Contanimate EP
Izdavač: Spinefarm Records
Godina izdanja: 2006
Website benda: www.rottensound.com
Recenzent: Grind Bastard

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content