Motorhead – Motorizer

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Iako je već i pticama na glavi poznato da Motorhead kao jako aktivan učesnik na svjetskoj rock’n’roll sceni albume izdaje svake dvije godine, uvijek imam osjećaj da se par mjeseci prije izlaska albuma u mojoj glavi vrijeme transformiše iz dana u mjesece, iz mjeseci u godine, i da svaki put sa nestrpljenjem čekam voz koji mjesto lokomotive ima Snaggletoothovu njušku i gazi sve redom.

Novi Motorheadov album ”Motorizer” nije nikakav izuzetak iz njihove diskografije, nije ništa novo ni revolucionarno, samo set novih hitova za staru hordu obožavatelja rasijanih diljem cijelog svijeta.

Nakon niza preslušavanja shvatio sam da mi je ovaj album legao puno bolje nego ”Kiss of Death”, i sekunda mu je falila da mi parira obožavanom ”Infernu” i iako nije u svim segmentima ravan odličnom albumu iz 2004. godine, sa par pjesama ipak prestiže ”Inferno” .

Lemmy sa svoje 63 godine i dalje najbolje pjeva o onome što radi najbolje, a to su žene i rock’n’roll. Kritika rata i glupana koji ih započinju ni ovdje nije izostala, album je baziran definitivno na veličanju rock’n’rolla, veličanju žena, kritici rata, pa opet ispočetka: veličanju rock’n’rolla… Neki bi rekli: isprano i već poslušano, ali žao mi je momci i djevojke, Lemmy da još 100 godina pjeva o tome i dalje će biti najbolji i i dalje će biti slušan jer je on u punom smislu te složenice: ROCK’N’ROLL.

Standardno dobar posao MIkkey Dee-ja na bubnjevima i Phil Campbella na gitarama više definitivno ne ostavlja nimalo sumnje – ova postava je isto tako odlična kao i legendarna Taylor/Clarke/Lemmy. Neko će sad ustati i početi mi spominjati majku, ali – neka mi neko sad kaže da “Rock Out” nije “Ace of Spades” nove generacije! Poslušajte i pomirite se – ovdje stvarno nema sumnje da su Phil, Mikkey i Lemmy sasvim dostojan nastavak Clarkeu, Animalu i Lemmyiju. Koja je postava bolja, stvar je ukusa pojedinca, tako da u to neću ulaziti.

Pročitaj i ovo:  Tram 11: Kaj ima lima? Neofašizma!

Blues, Punk i Metal utjecaji su tu, ali i dalje je ovo Motorhead, kako samo oni znaju – sve ostalo su kopije i crvi koji žele da dogmižu do trona najboljeg. Niste poslušali, šta čekate?

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Motorhead
Ime izdanja: Motorizer
Izdavač: SPV
Godina izdanja: 2008
Website benda: www.imotorhead.com

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI