Me First And The Gimme Gimmes – Have Another Ball

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Baš sam se iznenadio kad sam iz promo paketa FatWrecka iščeprkao ovaj CD. Vidi, novi album! I dalje se zna zapustiti ”Love Their Country”, prethodnik ovog albuma, ali mislim da je bilo vrijeme za promjenu, i eto je u vidu ovog izdanja.

Punih deset godina je prošlo od debi albuma ovog benda koji se zvao ”Have a Ball”. E, sad – šta je fazon sa ovim albumom? Ako ste pomislili da je ovo remasterizovani prvi album, pogriješili ste. Dopustite da vas vratim 10 godina unazad, kako bi izbjegli bespotrebno lupanje – prije 10 godina, Me First su snimili ”Have a Ball” koji je bio planiran kao duplo CD izdanje, međutim, shvatili su da bi to za debi album bilo malo previše. Deset godina kasnije, 2008. godine bend skuplja neobjavljene pjesme sa prvog debi albuma i izdaje ih kao sedmi studijski album nazvan ”Have Another Ball”. Fin način da se oda posveta prvom albumu, nastanku benda, a po svemu sudeći i izbaci novi album bez suviše truda (stid vas bilo i sramota, ccc…).

Obrade u punk maniru se nastavljaju i u sedmom poglavlju, a zašto mi je ovaj album bolji čak i od prethodnika je produkcija. Savršena je. Jednostavno osjetite da su snimci stariji, i ma koliko god bili čisti, 1998. godina je tu u Vašim ušima.

Meni najdraža pjesma sa ovog izdanja je ”Country Roads”, obrada John Denvera – kako pjesma, tako je i obrada naprosto genijalna!

Ako ste dosad slušali Me First, znate šta možete očekivati plus na sve to dodajte sjajnu produkciju koja šmeka na prošlost i nije totalno ispolirana sa modernom digitalom. Ako niste slušali Me Firste – zamislite ekipu članova bendova Lagwagon, NOFX, Swinging Utters, Rich Kids on LSD i Foo Fighters koja se naprosto loži na muziku 60tih i 70tih, te istu tu obrauje u punk rock maniru. Sviđa Vam se ideja? Poslušajte ovaj album!

Pročitaj i ovo:  Izvještaj: Eternal Flame Fest, dan drugi

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Me First And The Gimme Gimmes
Ime izdanja: Have Another Ball
Izdavač: Fat Wreck
Godina izdanja: 2008
Website benda: http://www.gimmegimmes.com

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content